brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Noodhulp Afrika

Hongersnood dreigt voor 42 miljoen Afrikanen

Extreme weersomstandigheden in Afrika, mede door natuurverschijnsel La Niña, zorgen voor mislukte oogsten. Ook door conflicten is er voedselschaarste. Help de ondervoede mensen!

Direct doneren

Ethiopië afl.1

Ethiopië heeft honger. 15 miljoen mensen in dit Afrikaanse land hebben veel te weinig eten en drinkwater.

Ethiopië afl.2

Arjan Lock bezoekt Ethiopië. De verhalen van mens tot mens doen beseffen waarom noodhulp een verschil maakt tussen leven en dood.

Interview Arjan Lock

In EO Live vertelt Arjan Lock over zijn reis naar Ethiopië. Hoe hij geconfronteerd werd met de enorme honger in het land.

Na El Niño nu La Niña: blijvende hongersnood in de Hoorn van Afrika

El Niño, een extreme weersverandering, zorgde vorig jaar in Afrika voor grote problemen: miljoenen mensen in Afrika lijden momenteel honger. Dit keer veroorzaakt La Niña de hevige droogte in delen van het continent, wat zorgt voor nog meer problemen. Oogsten mislukken en vee sterft. Mensen moeten soms urenlang lopen om water te halen. Op andere plekken valt er juist teveel water waardoor de oogst wegspoelt. Daarnaast zijn er veel mensen op de vlucht door conflicten in de Hoorn van Afrika, zoals in Somalië en in Zuid-Soedan. Hierdoor moeten er in bepaalde landen, zoals Oeganda, ineens honderdduizenden mensen meer gevoed worden, terwijl daar al schaarste is.

EO Metterdaad start een noodhulp actie om in verschillende Afrikaanse landen mensen te helpen. Door te voorzien in voedsel en drinkwater willen we voorkomen dat er mensen overlijden. 

Help mee. Steun de mensen in Oost-Afrika door online te doneren of uw gift over te maken op NL88 INGB 0000300300 o.v.v. Noodhulp Afrika.

foto's: Johannes Odé/Kerk in Actie

5 Oorzaken Hoorn van Afrika?

Situatie & Helpen

Wat is er aan de hand?

Fotoelnino (1)

Door weersomstandigheden zoals extreme droogte, of door teveel regen in andere gebieden, een gevolg van El Niño en La Niña, is er nauwelijks oogst en zodoende onvoldoende voedsel. In verschillende landen, waar wel wat groeit, vreten legerwormen of sprinkhanen maïsvelden en andere gewassen helemaal kaal. En, door conflictsituaties, zoals in Somalië en Zuid-Soedan, slaan mensen op de vlucht waardoor er onvoldoende gezaaid en geoogst kan worden door de lokale bevolking. 

> Lees meer

Wat kunnen wij doen?

Website Zimbabwe

De leiders van een aantal Afrikaanse landen hebben officieel de noodtoestand uitgeroepen. EO Metterdaad wil organisaties steunen die voedselhulp bieden. Verschillende partnerorganisaties hebben alles gereed om hulp te bieden, maar niet de financiële middelen. Helpt u mee?

> Doneer direct!

 

 

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Geef voor Noodhulp Afrika

Doneer direct