brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Zorg voor gehandicapten

Focus op wat wel kan! 

De zorgverleners van Aleh zorgen voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël. Zie wat ze betekenen voor deze kinderen!

Help mee!
Congoafb

Oogziektes in Congo

Hier is er in een gebied wat zes keer groter is dan Nederland één oogdokter. Hulp heeft hij nodig om zoveel mogelijk oogziektes te verhelpen.

Radio Ghana Teaser.jpg

Metterdaad Radio Project

Kerk in Actie zet zich in Ghana in met alfabetiseringsprogramma’s in lokale talen en traint vrijwilligers en leiders in de dorpen om les te kunnen geven.

Teaser-Thumbnail-Burundi-afl-1.jpg

Vrede bewaren in Burundi

Voor conflicten vluchten en bij terugkeer een nieuw conflict starten. Het gebeurt in Burundi. Waar mensen hun stuk land, wat ingenomen is, weer terug willen krijgen.

EO Metterdaad - Christelijke hulpverlening


EO Metterdaad ondersteunt christelijke hulpverlening voor mensen die in armoede of onrechtvaardige omstandigheden proberen te overleven. We helpen hen om hun leven weer op te bouwen. Deze christelijke hulpverlening wordt geboden in de vorm van projecten die over de hele wereld plaats vinden. Op bovenstaande kaart ziet u alle projecten die EO Metterdaad momenteel ondersteunt of die al zijn afgerond.

EO Metterdaad werkt nauw samen met 3 overkoepelende organisaties die veel ervaring hebben in het werkveld. Via internet, televisie en radio werft EO Metterdaad geld voor de projecten die zij financieert. Op donderdag ziet u ons in het tv-programma 'Geloof en een Hoop Liefde' (NPO2 - 17.50 uur) en op zondagmorgen zijn we te zien na het programma 'Nederland Zingt'. Op radio hebben we elke week een uitzending op de zaterdag ('Over de grens') in het EO-programma 'EO Live(NPO Radio 5 - 20.30-20.45u). 
Meer over de christelijke hulpverlening van EO Metterdaad kunt u hier lezen.

EO Metterdaad projecten wereldwijd

Lopende projecten Afgeronde projecten

45 jaar EO Metterdaad
50 projecten in 2016
115.412 giften in 2016
€ 6.100.000 in 2016 voor hulp wereldwijd

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden