EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Corona
raakt ons allemaal

Noodhulp voor mensen die lijden onder het coronavirus.

Lees meer wat EO Metterdaad en haar partners doen in Nederland en wereldwijd.

Help mee
Corona Noodhulp Teaser.jpg

Radio - Corona raakt ons allemaal: blijf om elkaar geven

Ontdek wat deze noodhulpcampagne van EO Metterdaad, voor de slachtoffers van corona in binnen- en buitenland, precies inhoudt en wat corona voor het Metterdaad team zelf betekent.

Bangladesh 2020 Lepraziekenhuis Teaser NU OP TV.jpg

Bangladesh - Leprazorg

De verwoestende ziekte lepra is in Noord-Bangladesh nog verre van verdwenen. En daarmee de sociale uitsluiting van lepra-patiënten helaas ook niet. Dr. Rosario van het enige gespecialiseerde lepraziekenhuis in de regio: “Mijn patiënten worden niet als mensen, maar als beesten gezien.”

Albanie Teaser nu op tv.jpg

Albanië - Ontwikkeling

Maak kennis met Albanië, de vergeten parel van de Balkan, dat zo lang zuchtte onder het juk van het communisme. De Albanezen leren hun eigen boontjes doppen en zo te ontsnappen aan armoede.

EO Metterdaad: Geeft nood een gezicht en hoop een stem.


Filmen door EO MetterdaadWij zijn EO Metterdaad. Als christenen willen wij ons inzetten voor een wereld zonder armoede en onrecht. Daarom vertellen we al 45 jaar hoopvolle verhalen en werven we fondsen voor wereldwijde hulp.

We ondersteunen christelijke hulpverlening voor mensen die in armoede of onrechtvaardige omstandigheden proberen te overleven. We helpen hen om hun leven weer op te bouwen. Deze christelijke hulpverlening wordt geboden in de vorm van projecten die over de hele wereld plaats vinden. Op onderstaande kaart ziet u alle projecten die EO Metterdaad momenteel ondersteunt of die al zijn afgerond.

 

 

EO Metterdaad werkt nauw samen met christelijke hulporganisaties die veel ervaring en lokale hulpverleners hebben in het werkveld. Via internet, televisie en radio werft EO Metterdaad geld voor de projecten die zij financiert.
Op zondagmorgen zijn we te zien na het programma 'Nederland Zingt' op NPO 2 om 12.00 uur. Op zaterdag hebben we om 17.10 uur een uitzending van 25 minuten op NPO 2. Op radio hebben we om de week een uitzending op de zaterdag in het EO-programma 'EO Live' (NPO Radio 5 - 20.00-20.30 uur). We vragen dan uw aandacht voor een project in het buitenland, dat gelinkt is aan het actuele internationale nieuws. De projecten variëren van evangelisatie en zending, tot kinderopvang en medische zorg.
Meer over de christelijke hulpverlening van EO Metterdaad kunt u hier lezen.

 

Lees het Metterdaad magazine

EO Metterdaad projecten wereldwijd

Lopende projecten Afgeronde projecten

51 organisaties gesteund in 2018
68 projecten in 2018
€ 5.700.000 in 2018 voor hulp wereldwijd

Geef een gift aan EO Metterdaad

Doneer