EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kansen krijgen
in Zuid-Afrika

Hulpverleners bieden hoop aan kansarmen

Help de daklozen in Zuid-Afrika aan onderdak, eten en medische hulp!

Lees meer
Zuid-Afrika Teaser.jpg

Zuid-Afrika - Opvang - Terugblik

In 2018 reisde EO Metterdaad naar Zuid-Afrika waar veel daklozen leven. We volgden daar pastor Katleho Ncaphe die letterlijk zwervers van de straat houdt. Hoe gaat het nu in tijden van Corona?

Bangladesh 2020 Lepraziekenhuis Teaser.jpg

Bangladesh - Leprazorg

De verwoestende ziekte lepra is in Noord-Bangladesh nog verre van verdwenen. En daarmee de sociale uitsluiting van lepra-patiënten helaas ook niet. EO Metterdaad was vorig jaar in Bangladesh. We blikken terug met Masuma Parvin. Zij spoort in een zo vroeg mogelijk stadium lepragevallen op. Hoe gaat het nu in tijden van Corona?

Op tv.jpg (1)

Een kerst zonder kogels

Door oorlogsgeweld in de bergregio Nagorno-Karabach, zijn christelijke Armeniërs uit hun huizen verdreven en kunnen veel gezinnen nooit meer naar huis. De situatie is ingewikkeld en complex, maar feit is dat christenen in de knel zitten. Laten we hen niet vergeten! Help Armeense christenen in nood!

EO Metterdaad: Geeft nood een gezicht en hoop een stem.


Filmen door EO MetterdaadWij zijn EO Metterdaad. Als christenen willen wij ons inzetten voor een wereld zonder armoede en onrecht. Daarom vertellen we al 45 jaar hoopvolle verhalen en werven we fondsen voor wereldwijde hulp.

We ondersteunen christelijke hulpverlening voor mensen die in armoede of onrechtvaardige omstandigheden proberen te overleven. We helpen hen om hun leven weer op te bouwen. Deze christelijke hulpverlening wordt geboden in de vorm van projecten die over de hele wereld plaats vinden. Op onderstaande kaart ziet u alle projecten die EO Metterdaad momenteel ondersteunt of die al zijn afgerond.

 

EO Metterdaad werkt nauw samen met christelijke hulporganisaties die veel ervaring en lokale hulpverleners hebben in het werkveld. Via internet, televisie en radio werft EO Metterdaad geld voor de projecten die zij financiert.
We zijn te zien op tv op NPO2 op zaterdag om 17.35 uur en op zondag om 11.30 uur.
Wilt u meer weten over EO Metterdaad hoe we christelijke hulpverlening bieden? Lees dan hier verder. 

 

EO Metterdaad projecten wereldwijd

Lopende projecten Afgeronde projecten

132 projecten ondersteund in 2019
45 organisaties geholpen in 2019
€ 5.560.000 in 2019 voor hulp wereldwijd
93.000 bezoekers op deze site in 2019

Geef een gift aan EO Metterdaad

Doneer