brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Bijen in Oeganda

Bijen zorgen voor honderden nieuwe banen en meer inkomen voor armen

Met een goede training kun je al snel aan de slag en het gaat ook nog eens gepaard met mooie bij-effecten.

Help mee
noodhulp-lesbos-vluchtelingen.jpg

Lesbos - Noodhulp

Vluchtelingenkamp Moria is overvol. Er is een ernstig tekort aan acute medicatie voor duizenden vluchtelingen. Help de getraumatiseerde vluchtelingen.

Mozambique Radio Teaser.jpg

Radio - School in Mozambique

De klaslokalen staan, de docenten staan klaar, maar er is nog geen toiletgebouw en dat is verplicht om te kunnen starten en hard nodig voor goede hygiëne en gezondheid van de kinderen.

Koeren Noodhulp Teaser.jpg

Koerden - Noodhulp

De Koerden zijn op de vlucht. Duizenden. Geef voor eerste levensbehoeften.

EO Metterdaad: Geeft nood een gezicht en hoop een stem.


Filmen door EO MetterdaadWij zijn EO Metterdaad. Als christenen willen wij ons inzetten voor een wereld zonder armoede en onrecht. Daarom vertellen we al 45 jaar hoopvolle verhalen en werven we fondsen voor wereldwijde hulp.

We ondersteunen christelijke hulpverlening voor mensen die in armoede of onrechtvaardige omstandigheden proberen te overleven. We helpen hen om hun leven weer op te bouwen. Deze christelijke hulpverlening wordt geboden in de vorm van projecten die over de hele wereld plaats vinden. Op onderstaande kaart ziet u alle projecten die EO Metterdaad momenteel ondersteunt of die al zijn afgerond.

 

 

EO Metterdaad werkt nauw samen met christelijke hulporganisaties die veel ervaring en lokale hulpverleners hebben in het werkveld. Via internet, televisie en radio werft EO Metterdaad geld voor de projecten die zij financiert.
Op zondagmorgen zijn we te zien na het programma 'Nederland Zingt' op NPO 2 om 12.00 uur. Op zaterdag hebben we om 17.10 uur een uitzending van 25 minuten op NPO 2. Op radio hebben we elke week een uitzending op de zaterdag ('Over de grens') in het EO-programma 'EO Live(NPO Radio 5 - 20.30-20.45 uur). 
Meer over de christelijke hulpverlening van EO Metterdaad kunt u hier lezen.

 

Lees het Metterdaad Magazine

 

EO Metterdaad projecten wereldwijd

Lopende projecten Afgeronde projecten

51 organisaties gesteund in 2018
68 projecten in 2018
€ 5.700.000 in 2018 voor hulp wereldwijd

Geef een gift aan EO Metterdaad

Doneer