EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afrikaanse Helden

Deze helden bieden hulp aan de hulpelozen

Steun hun werk zodat ze eten, onderdak en een toekomst kunnen bieden aan arme en verstoten kinderen.

Afgerond

Annette redt prostituees

Annette redt Oegandese meisjes uit de prostitutie. Ze legt de eerste contacten met deze meisjes op straat. Daar schijnt ze het licht van Gods liefde in hun leven door hen te bemoedigen, met hen te bidden en te wijzen op een uitweg uit de prostitutie. (25 minuten)

Caleb gaat door

Caleb vertelt dat hij bijna wilde stoppen met het opvangen van straatkinderen. Breekpunt was de ontmoeting met een driejarig meisje, die hij later terug vong in het mortuarium. Ontdek hoe Caleb toch weer moed vond na deze voor hem traumatische ervaring.. (25 minuten)

39 Dochters

Consoler Wilbert uit Tanzania heeft 39 dochters. Een van haarzelf, maar ze noemt de 38 andere meiden die bij haar wonen ook haar dochters. (25 minuten)

Afrikaanse helden helpen belangeloos kinderen van de straat

Noodhulp Afrika na orkaan Idai kan hier

 

Annette redt Oegandese meisjes uit de prostitutie. Ze legt de eerste contacten met deze meisjes op straat, in de gevaarlijke, donkere steegjes van Kampala. Daar schijnt ze het licht van Gods liefde in hun leven door hen te bemoedigen, met hen te bidden en te wijzen op een uitweg uit de prostitutie.

Consoler Wilbert uit Tanzania heeft 39 dochters. Een van haarzelf, maar ze noemt de 38 andere meiden die bij haar wonen ook haar dochters. Door verwaarlozing of mishandeling, hebben deze kinderen zelf niemand meer om moeder te noemen. Consoler ontfermt zich over hen, zoals een liefdevolle moeder dat zou doen. Volgens haar is liefde het krachtigste medicijn tegen de pijn en de trauma’s die ‘haar’ meiden in hun jonge leven al meemaakten.

Caleb Rukundo vangt in de Oegandese hoofdstad Kampala straatkinderen op. Ze werden thuis mishandeld of hun ouders konden simpelweg niet meer voor hen zorgen. In Kampala, zwerven er duizenden van deze kinderen rond. Ze zijn vaak nog jong en verdrijven hun verdriet door lijm te snuiven of andere drugs te gebruiken. Caleb heeft opvanghuizen voor meisjes en jongens, waar ze een vak kunnen leren en inkomen genereren door bijvoorbeeld mango’s te kweken. Zo redde hij al 500 kinderen van de straat.

Deze helden helpen zoveel als ze kunnen. Steunt u hen om dit werk voort te zetten? Dankzij uw bijdrage kunnen ze verlaten kinderen onderdak en voedsel bieden?

Annette Doneren
Afrikaanse Helden Doneer header Caleb.jpg

Steun het werk van deze helden

Doneren