EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Waarom Consoler uit Tanzania 39 dochters heeft

Heeft Consoler Wilbert uit Tanzania echt zoveel dochters?

Consoler heeft zelf een dochter, maar noemt de 38 andere meiden die bij haar wonen ook haar dochters. Door verwaarlozing of mishandeling, hebben deze kinderen zelf niemand meer om moeder te noemen. Consoler ontfermt zich over hen, zoals een liefdevolle moeder dat zou doen. Volgens haar is liefde het krachtigste medicijn tegen de pijn en de trauma’s die ‘haar’ meiden in hun jonge leven al meemaakten.

Pijn die ze zelf ook heeft ervaren

Ze woonde door omstandigheden bij haar tante, maar die mishandelde haar en wilde Consoler op haar elfde uithuwelijken. Toen dit mislukte, probeerde die tante haar te vermoorden. Consoler ontsnapte op het nippertje en kwam op straat terecht. Daar deed ze God een belofte ‘Als U me van straat bevrijdt, wijd ik de rest van mijn leven aan andere kwetsbare meisjes.’ God verhoorde en Consoler hield haar belofte. Jaren later zorgt ze samen met haar man niet alleen voor de 38 meisjes die bij haar wonen, maar coacht en ondersteunt ze ook nog eens 50 andere meiden in haar omgeving.

Kijk de uitzending >

Consoler is als een moeder voor haar tientallen ‘dochters’, maar is o.a. voor hun eten en vervoer naar school afhankelijk van giften.

Steun het werk van deze held

Doneren