EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Haal Albanië uit de schaduw

Maak lichtpuntjes van hoop mogelijk

Geef voor voedsel, coaching en gevangenenzorg

Doneren

Met deze partners werken wij samen

EO Metterdaad bezoekt deze kerst Albanië en zoekt mensen op in donkere, uitzichtloze situaties. Geïnspireerd door de liefde van Jezus, wordt praktische hulp geboden aan gevangenen, daklozen en moeders zonder vangnet. We ontmoeten gezinnen die eten krijgen via de voedselbank en tieners die dankzij coaching nieuwe hoop krijgen.

We ondersteunen deze mensen via onze partners Stichting Antwoord, GZB en Stichting Mensenkinderen.

  • De tieners in onze uitzendingen maken onderdeel uit van de Dream Acadamy, deze academy ondersteunen wij via Stichting Antwoord.
    • Jongeren met een ouder in de gevangenis worden ondersteund om hun leven op orde te krijgen en de kans op herhaling in de volgende generatie te verkleinen. Een coach helpt deze jongeren, bijvoorbeeld om hun opleiding af te kunnen maken. Het kan ook andere praktische steun zijn, zoals ramen plaatsen in een huis of het opzetten van een klein bedrijfje om inkomsten te krijgen. Ook ontmoeten ze lotgenoten, op deze manier zijn er lichtpuntjes van hoop.
  • De gevangenispastors die je ziet in de uitzending zijn onderdeel van de gevangenenzorg in Albanië. Zij worden ondersteunt via GZB  en Stichting Antwoord.
    • Gevangenispastors bezoeken twintig gevangenissen in Albanië, zo’n zesduizend gevangenen in totaal.  Ze bemoedigen tijdens hun bezoek de gevangenen, door samen sportactiviteiten te doen, door pastorale gesprekken te voeren en door lessen aan te bieden over de bijbel en Gods liefde; dat ieder mens van waarde is.
  • Het werk van Foodbank Albanië dat we zien in de uitzendingen, wordt gesteund door onze partner Stichting Mensenkinderen.
    • Foodbank Albania verzamelt en distribueert voedsel aan ongeveer zeventig lokale organisaties, gaarkeukens en voedselbanken. Een deel van het werk is het vergroten van kennis over gezond eten en voedselverspilling tegengaan. Daarnaast wordt het naar school gaan van kinderen gestimuleerd. In de gaarkeukens wordt eten bereid, maar kunnen mensen ook naar ieders specifieke behoefte onbereid voedsel meenemen om thuis klaar te maken.