EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Ouderenopvang in Albanië

Help mee aan een betere zorg voor ouderen!

Help Albanië aan een betere ouderenzorg

Afgerond

Achtergrond informatie

 

Stichting Hoop voor Albanië steunt in Albanië het werk van de Kennedy Foundation. Met hulp van Metterdaad is door deze organisatie jaren geleden een bejaardenhuis gebouwd in de stad Korca. Dit is het enige bejaardenhuis/verzorgingshuis in de omgeving. Op dit moment worden er 30 bejaarden opgevangen en dat is eigenlijk al meer dan waar het huis op is berekend. Bejaarden die niet kunnen worden opgenomen, omdat er te weinig plek is, worden thuis verzorgd.

Elke dag rijdt een chauffeur met busje bij de ouderen langs om was op te halen en een warme maaltijd te brengen. Wanneer dat nodig is worden de ouderen heen en weer gebracht naar de dokter of apotheek. De lijst met ouderen die deze zorg nodig hebben groeit zodanig dat het niet meer bol te werken is voor de huidige chauffeur. 

 

De Kennedy Foundation runt ook een kleine kliniek, vlakbij het bejaardenhuis. Hiervandaan vertrekken de verpleegkundigen en fysiotherapeuten naar de ouderen om hen thuis therapie te geven en te verzorgen. Veel van de ouderen hebben doorligwonden. Om de thuissituatie te verbeteren zijn er allerlei hulpmiddelen nodig zoals postoelen, en hoog-laag bedden met een goed matras.

 

 

Help mee aan een betere zorg voor ouderen in Albanië!

Doneren