EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Dakloos in Hongarije

Geef voor opvang en steun voor duizenden daklozen in Budapest

 

 

 

Doneer!

Waarom Anna uit Boedapest zo op een engel lijkt

Bekijk het uitzendingen overzicht

Ze verzorgt daklozen die zich soms al twee maanden niet hebben gewassen met ontroerende tederheid. Maak kennis met verpleegkundige Anna, de engel van daklozenopvang Oltalom in Boedapest, Hongarije.

Er is ook een klein ziekenhuisje bij deze opvang?

Inderdaad. Reguliere ziekenhuizen krijgen geen financiële ondersteuning voor de zorg aan daklozen. Dus doet het kleine team van Oltalom wat ze kunnen om in hun eigen ziekenhuisje zo’n 50 patiënten te verzorgen. Deze mensen komen binnen met verwaarloosde wonden, infecties, TBC of benen die zijn ‘doodgevroren’ en geamputeerd moeten.

En wat doet ‘engel’ Anna daar precies?

Vooral haar patiënten ontzettend veel liefde geven door elke verpleegkundige handeling die ze uitvoert. Of het nu om de verzorging van wonden gaat, de deken die ze over een verkleumde man heentrekt, of he geduld waarmee ze een dakloze helpt met drinken: de tederheid spat er van af.

Wat drijft deze Anna?

“Dit werk kun je alleen doen vanuit je hart”, vertelt ze in de uitzending. “Alles wat wij hier doen is gebaseerd op liefde. En bereid zijn om iemand te accepteren zoals hij of zij is.” Ze geniet ook enorm van de dankbaarheid van deze daklozen. “Met de kleinste aanraking of een vers glas water zijn ze al enorm blij.”

Het daklozen-ziekenhuisje waar Anna werkt is volledig afhankelijk van giften. Wil je haar geweldige werk onder deze ‘minste van mijn broeders’ steunen?

Geef voor opvang en steun voor duizenden daklozen in Budapest

Doneren