EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Uitzendingen

Aflevering 1 - Bert Dokter

Ga mee in de voetsporen van de Nederlandse hulpverlener Bert Dokter. Bert zet hulp op touw voor de Armeense christenen die de enclave Nagarno-Karabach in Azerbeidzjan ontvluchtten voor oorlogsgeweld.

Aflevering 2 - Vrouwenpower achter de vuurlinie

Bijna honderdduizend Armeniërs, vooral vrouwen en kinderen, ontvluchtten dit najaar het oorlogsgeweld in de regio Nagarno-Karabach.

Aflevering 3 - Oma Rima

De oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan van dit najaar mag dan voorbij zijn, voor de Armeense oorlogsvluchtelingen is het leed zeker nog niet geleden. Zij kunnen niet terug naar hun kapotgeschoten huizen in hun woonstreek Nagorno-Karabach. Dus moet oma Rima en haar familie zich zien te redden met wat ze mee konden nemen op hun vlucht: vrijwel niets.

Aflevering 4 - Mira en Yuri

Mira is een moeder van 29 jaar oud en heeft een zoon Yuri van drie jaar oud. Haar man werkt aan het front als reddingswerker. Zeker in een tijd van oorlog moet hij aan het front zijn om daar alle, soms levende, vaker dode mensen op te sporen die onder het puin liggen bedolven. De situatie lijkt uitzichtloos, maar ze vind kracht en steun bij haar familie.