EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Uitzendingen Bangladesh

Masuma - Een terugblik

Zaterdag 23 januari 2021 - EO Metterdaad blikt samen met Masuma Parvin van Leprazending terug op het project. Hoe gaat het nu in tijden van Corona?

De strijder en de doorzetter

Zaterdag 18 april 2020 - Om te ervaren hoe zijn mindervalide leeftijdsgenoten in Bangladesh hun handicap ervaren, gaat Sylvan mee op een werkvakantie voor jongeren. Ze gaan een centrum bouwen waar mindervalide Bengalen elkaar kunnen helpen en trainen. Daar ontmoet hij Polash die in hetzelfde schuitje zit.

Dokter 'Juweel'

Zaterdag 28 maart 2020 - "Mensen met lepra worden in ons land als beesten behandeld", vertelt dokter 'Jewel' Rosario. Hij werkt in het enige gespecialiseerde lepraziekenhuis van Bangladesh en behandelt zijn patiënten niet als beesten, maar met overweldigend veel liefde en respect.

Lepragevallen opsporen

Zaterdag 11 april 2020 - Dagelijks raken mensen besmet door de leprabacterie . Gelukkig spoort Masuma Parvin van Leprazending in een zo vroeg mogelijk stadium lepragevallen op. Dan kan de ziekte nog prima worden bestreden met de juiste medicatie.

Shipon krijgt hulp

Zaterdag 4 april 2020 - In Noord-Bangladesh is de verwoestende ziekte lepra nog verre van verdwenen en daarmee de sociale uitsluiting van de patiënten ook niet. Maak maar eens kennis met Shipon, 25 jaar oud. Hij was arm, maar had in ieder geval een baan en kon zijn gezin onderhouden. Totdat er vlekken op zijn lijf verschenen, de voorbode van lepra.

Geef leprapatiënten hoop

Doneren