EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Uitzendingen - Vluchtelingen uit Venezuela in Colombia

Villa Caracas - Terugblik

In 2019 was EO Metterdaad in Colombia waar zo’n 5000 Venezolanen per dag binnenkwamen. Ze zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische zorg. Hoe gaat nu met de vluchtelingen in deze coronatijd?

Venezolaanse vluchtelingen

De politieke en economische crisis in Venezuela deed al bijna 3,5 miljoen inwoners naar het buitenland vluchten. We spreken vluchtelingen bij de grens en in Colombia. Waar zijn zij naar op zoek?

Medische zorg

Stel: je bent afhankelijk van medische zorg, maar je kunt die in je thuisland Venezuela door de enorme economische crisis niet meer krijgen. Dan vlucht je naar buurland Colombia.

Steun van de kerk

De vluchtelingen in Villa Caracas wonen er in hutjes met kartonnen daken en moeten zien te overleven zonder water, licht en voedsel. Gelukkig is er hulp van de plaatselijke kerk. Maar is dat genoeg om al die monden te voeden?

Radio interview crisis in Venezuela

Bij de grens tussen Venezuela en Colombia verlaten zo’n 5000 Venezolanen per dag hun vaderland. Ze zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische zorg.

Hulp voor vluchtelingen

We gaan op roadtrip met hulpverleenster Rosa van Tear, die vanuit Colombia met een hulptransport naar Venezuela rijdt. Onderweg en bij de grens komen we gezinnen tegen die ‘hun leven in een koffer hebben gestopt’ en op zoek zijn naar een beter leven. (10 minuten)

Villa Caracas

De vluchtelingen in Villa Caracas wonen er in hutjes met kartonnen daken en moeten zien te overleven zonder water, licht en voedsel. Gelukkig is er hulp van de plaatselijke kerk. Maar is dat genoeg om al die monden te voeden? (10 minuten)

Medische zorg

Stel: je bent afhankelijk van medische zorg, maar je kunt die in je thuisland Venezuela door de enorme economische crisis niet meer krijgen. Dan vlucht je naar buurland Colombia. (10 minuten)

Geef voor eerste levensbehoeften

Doneren