EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Ziekenhuis in Congo

Help mee aan het opknappen van een ziekenhuis!

Geef voor stromend water, medische apparatuur en een fonds voor de aller armsten

Afgerond

Vluchten naar een ander ziekenhuis

In de uitgestrekte jungle van Oost Congo is het ziekenhuis in Lolwa voor veel mensen hun enige toegang tot zorg. Maar veel patiënten kunnen niet goed worden verzorgd door een tekort aan bedden. Met de bouw van een nieuw patiënten-gebouw kunnen meer mensen geholpen worden.

Opereren in een jungle-ziekenhuis

In de uitgestrekte jungle proberen tropenartsen Willem en Joanne mensenlevens te redden met het weinige dat ze hebben.

De familie Godeschalk

Tropenarts Mark Godeschalk raakt geëmotioneerd als hij terugdenkt aan dat Congolese jongetje dat hij wel wilde, maar niet kón redden. Omdat hij de juiste medische spullen niet had.

Een ziekenhuis in de jungle

In de uitgestrekte jungle van Oost-Congo is het ziekenhuis in Lolwa voor veel mensen hun enige toegang tot zorg. Tropenartsen Willem en Joanne proberen mensenlevens te redden met het weinige dat ze hebben. Veel patiënten kunnen niet goed worden verzorgd door een tekort aan o.a. bedden en stromend water. 

Vluchten naar een ander ziekenhuis
Artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer vluchtten halsoverkop in een MAF-vliegtuigje voor rebellengeweld. Ze moesten hun ziekenhuis in het Congolese dorp Itendey achterlaten en trokken naar Lolwa. Ze konden uiteindelijk aanhaken bij het medische werk van een ander Nederlands gezin in Congo, de familie Godeschalk. Zij werken vanuit een medische post in het jungledorpje Lolwa. Helaas is er aan alles een gebrek in het ziekenhuis. Kijk hieronder hoe jij kunt helpen!

 In het ziekenhuisje in Lolwa is aan alles gebrek: van stromend water tot voldoende bedden. Geef aan het levensreddende medische werk van het team. Maak jouw gift over naar NL88 INGB 0000 300 300, t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. ‘Congo

49.jpg

Help mee aan het opknappen van een ziekenhuis!

Doneer!