EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Corona
raakt ons allemaal

Dichtbij, in onze huizen en onze steden.

Vele organisaties doen wat ze kunnen om mensen in nood bij te staan. In Nederland én wereldwijd. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte.

Afgerond

Corona nieuws

AWARD team while COVID-19 Response.jpeg

Corona update - juli 2020

6-7-2020

Dit is wat er tot nog toe gebeurd is met jouw financiële bijdrage! Corona raakt ons allemaal, niet alleen hier in Nederland, maar juist ook buiten de grenzen van ons kikkerlandje. Lees verder...

Lees verder
SRD & PPI - COVID RES - Cash Distribution.jpeg

Hulporganisaties sturen corona-noodkreten

18-5-2020

Corona is overal. Het virus trekt zich van landsgrenzen niets aan. Het houdt ook geen rekening met omstandigheden. Waar de uitdaging in Nederland al ongelooflijk is, geldt dat zeker ook voor de landen waar de infrastructuur niet zo goed op orde is als bij ons. De aanvragen voor fondsen stromen binnen. Hulp is broodnodig, letterlijk. Niet zozeer besmetting, maar honger is de grootste dreiging.

Lees verder
csm_EO_Metterdaad_campagne_corona_f085ed2a76.jpg

Vanuit andere media: EO Metterdaad start noodhulpcampagne rond corona

18-5-2020

Naar aanleiding van de coronacrisis is EO Metterdaad een noodhulpcampagne gestart. Ze werkt daarbij samen met de initiatiefnemers achter Nietalleen.nl en met de andere hulporganisaties in haar netwerk. Zij staan mensen in nood bij, in Nederland én wereldwijd.

Lees verder
Esther Grisnich liggend.png

ZOA Irak - Hygiënepakketten voor vluchtelingen

9-5-2020

Esther Grisnich is ZOA-landendirecteur in Irak. Onlangs ontving ze bericht dat vluchtelingen in de Koerdische regio van Irak al maanden zonder hygiëneproducten zitten. Esther: “ZOA is dé hulporganisatie die hier wat aan kan doen. Daarom twijfelde ik niet, en begonnen we met het verzamelen van hygiënepakketten terwijl we nog niet wisten hoe we dit zouden bekostigen.”

Lees verder
UCC & PMS Food Distribution - Covid Response 3.jpeg

Corona treft miljoenen in Pakistan

8-5-2020

In Pakistan zijn miljoenen mensen getroffen door corona. Niet door het virus zelf, maar door de weerslag het heeft op de werkgelegenheid. Veel mensen werken voor een dagloon, maar omdat ze door de lockdown hun beroep niet meer mogen uitoefenen, hebben ze geen inkomen en dus geen geld voor eten.

Lees verder
Noodpakketten Burundi (1).jpg

Blogs van Red een Kind

4-5-2020

Corona is overal. Het covid-19 virus trekt zich van landsgrenzen niets aan. Het houdt ook geen rekening met omstandigheden. Waar de uitdaging in Nederland al ongelooflijk is, geldt dat zeker ook voor de landen waar onze partners actief zijn. Lineke Mook van Red een Kind schreef een aantal blogs over de landen waar zij al sinds jaar en dag hulp bieden. Congo, Burundi en Rwanda.

Lees verder
BEAM Code Rood Thumbnail.jpg

BEAM Code Rood

24-4-2020

Tientallen vrouwen en mannen die werken in de prostitutie staan door de coronacrisis zonder enige inkomsten op straat. Ze kunnen geen kant op. Geïnspireerd door de woorden van Jezus (Mattheüs 25:35-36) komt BEAM - samen met EO Metterdaad en Leger des Heils - in actie.

Lees verder
YfC Thumbnail.jpg

Overlevingspakket voor kwetsbare jongeren

23-4-2020

EO Metterdaad steunt de actie #JeBentNietInJeEendje van Youth For Christ, om jongeren in kwetsbare situaties tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. YFC heeft 1000 'overlevings-’pakketten samengesteld die ze op 21 plekken in Nederland aan de jongeren uit hun netwerk uitdelen.

Lees verder
46. Grace - Our distribution clerk kopie.jpg

Red een Kind in Zuid-Soedan

21-4-2020

Overstromingen, gevolgd door extreme droogte, teisterden Zuid-Sudan het afgelopen half jaar. De oogst was verwoest. En nu heeft het coronavirus dit land bereikt. Voor Zuid-Sudan is dit één ramp teveel, vreest hulporganisatie Red een Kind.

Lees verder
Geloven in Moerwijk Thumbnail.jpg

Geloven in Moerwijk

13-4-2020

Neo de Bono van Geloven in Moerwijk weet wat het is om steenrijk én straatarm te zijn. Hij laat Jurjen ten Brinke zien wat de coronacrisis voor gevolgen heeft in Moerwijk, een van de armste wijken van Den Haag.

Lees verder

Blijf om elkaar geven

Doneren