Juli 2020

Dit is wat er tot nog toe gebeurd is met jouw financiële bijdrage! Corona raakt ons allemaal, niet alleen hier in Nederland, maar juist ook buiten de grenzen van ons kikkerlandje. 

Prachtige opbrengst

We zijn zo dankbaar, want ondertussen staat de teller voor de corona-actie op ruim 635.000 euro. Wat fantastisch, er kan veel moois gedaan worden met deze opbrengst. Ondertussen is het corona virus nog niet weg en is de ramp groter en groter aan het worden. Toch zijn er sprankjes van hoop. Hieronder lees je een paar berichten die we terug kregen uit het veld. 

India - Leprazending 

In India wordt eten uitgedeeld door de Leprazending. Het geld wordt besteedt aan eten, medicijnen en wondverzorging voor mensen met lepra. De leprawerkers in het veld moesten door de corona-crisis en lockdown extra veel moeite doen om mensen met lepra eten, medicijnen en wondverzorging te geven.

Namibie - Beautiful Kids

Er zijn volop voedselpakketten samengesteld door de medewerkers en deze zijn uitgedeeld. De mensen zijn tevreden en erg blij dat ze dit kregen, want doordat er niet gewerkt kon worden was er ook geen inkomen.  

Brazilië - Childrens Asking

Veelzeggend is het berichtje dat wij van een moeder uit eefavela in São Gonçalo (RJ) kregen, schrijft Eric Visser ons. Zij schreef de projectleidster het volgende: “Heel erg bedankt voor alles. Als dit project er niet zou zijn geweest, zou ik niets hebben gehad. Ik krijg geen uitkering en heb ook geen Bolsa Família (kinderbijslag). Ik heb geen werk, maar ik ben heel erg blij omdat ik,dat wat ik nodig heb voor mij en mijn kinderenvan iemand anders heb gekregen.” Eric: 'Zo maar een berichtje van één van die ruim zeventienhonderd families die wij hebben kunnen helpen.'

Oekraïne - Mission Possible

Quarantaine heeft het normale leven van bijna elke Oekraïner veranderd, met name van mensen op het platteland die in de stad werken en afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Door quarantainebeperkingen konden ze niet aan de slag omdat maar weinig dorpelingen over eigen vervoer beschikken. Gepensioneerden, mensen met een handicap, grote gezinnen hadden geen mogelijkheid om hun ​​pensioen of sociale uitkering te ontvangen, aangezien er geen geldautomaten in de afgelegen dorpen zijn. Veel mensen verloren hun baan door de sluiting van bedrijven of het onvermogen om naar de stad te komen. De meeste Oekraïners leven van salaris tot salaris en hadden simpelweg geen geld om boodschappen te doen. Verder lezen? Klik hier...

Kenia - Christ's Hope

Half maart gingen de CarePoints dicht in alle zeven landen waar kinderen worden geholpen. De medewerkers in Afrika hebben de situatie van de kinderen en hun families echter nauwlettend in de gaten gehouden. Waar nodig hebben ze voedselpakketten, zeep, desinfectiemiddelen en mondkapjes uitgedeeld. Ze hebben daarbij families ook geholpen door voorlichting te geven hoe verspreiding van corona te voorkomen.

Christ's Hope heeft de afgelopen drie maanden niet hun normale programma kunnen bieden. Maar ze hebben de ruim 1500 kinderen en hun gezinnen en anderen in hun wijken – meer dan 22.000 mensen in totaal – noodhulp kunnen bieden. Dat hadden ze niet kunnen doen zonder jouw steun. Bedankt daarvoor!

Herstart programma
Het coronavirus treft de armste gezinnen in Kenia hard. Dit zijn gezinnen die voor hun inkomsten vaak afhankelijk zijn van tijdelijk werk of werk als dagloner. Vanwege de lockdown maar ook vanwege angst voor het virus zelf bij werkgevers is er niet of nauwelijks nog werk voor deze gezinnen en ontstaan er tekorten aan voedsel. 
Maar liefst bij 162 van de gezinnen, waarvan één of meerdere kinderen deelneemt aan een carepoint van Christ's Hope, werd al vroeg in de coronacrisis een zorgelijke situatie vastgesteld qua voedselzekerheid. Daarop is het plan opgevat om voor een periode van twee maanden de gezinnen deelnemend aan CarePoints van Christ's Hope te gaan ondersteunen met voedsel. Zo hebben deze gezinnen toch voldoende voedsel om deze periode van 'lockdown' goed door te komen.