EO Metterdaad steunt de actie #JeBentNietInJeEendje van Youth For Christ, om jongeren in kwetsbare situaties tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. YFC heeft 1000 'overlevings-pakketten samengesteld die ze op 21 plekken in Nederland aan de jongeren uit hun netwerk uitdelen 

 

Elke jongere krijgt een tas gevuld met een persoonlijke kaart, een bad-eendje, spelletje, een stressballetje, een stripboek en een wc-rol. Daarnaast hebben onze collega’s van EO BEAM de EO afgezocht om zoveel mogelijk BEAM magazines te vinden die ook in de overlevingspakketten worden meegeleverd.  

Tien tot vijftien procent van de jongeren in Nederland groeit op in onveilige thuissituaties. Youth For Christ zet zich al jaren in om plekken te creëren waar jongeren naartoe kunnen om te hangen, spelletjes te spelen of te kletsen. Een plek om gezien te worden! Want dat drijft de jongerenwerkers van Youth For Christ. Laten zien wat Jezus deed, relaties aangaan en naar elkaar omzien. 

Omdat de jongerencentra tijdens de coronacrisis moeten sluiten, is het wekelijkse contact met jongeren weggevallen. Met de actie #JeBentNietInJeEendje wil Youth For Christ blijven zoeken naar een contact met de jongeren en ze een hart –of in de dit geval een eendje- onder de riem steken. 

Wil jij deze actie ook ondersteunen? Dat kan!