EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Corona
raakt ons allemaal

Noodhulp voor mensen die lijden onder het coronavirus.

We doen wat we kunnen om mensen in nood te helpen. In Nederland én wereldwijd.

Afgerond

Zaterdag 9 mei - Special Corona

Corona raakt ons allemaal, maar op ieder mens is de impact anders. Je zult nu maar in een vluchtelingenkamp in Irak wonen, hutjemutje op elkaar en in de verre omtrek geen zeep te bekennen...

Zaterdag 16 mei - Special Corona in de Filipijnen

Corona heeft op ons eigen land al ongekende impact, maar hoe is het voor de inwoners van de sloppenwijk van Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen? Via hulporganisatie Young Focus kunnen we contact leggen met José Zamora, die samen met zijn vrouw Nenita en hun 8 kinderen de lockdown probeert te overleven.

Waar gaat mijn geld voor de corona-actie naar toe?

We steunen kwetsbare mensen die extra getroffen worden door de gevolgen van het virus of door de maatregelen. Denk aan ouderen, mensen in de prostitutie of jongeren in kwetsbare situaties. Buiten Nederland focussen we vooral op voorlichting, beschermingsmiddelen en voedsel voor mensen die anders geen eten hebben.

Corona raakt ons allemaal: blijf om elkaar geven

EO Metterdaad is een noodhulpcampagne gestart om u de mogelijkheid te geven ook financieel te helpen. Dat doen we samen met de initiatiefnemers achter nietalleen.nl, het Christelijk Noodhulpcluster en de andere hulporganisaties in ons netwerk. Zij doen wat ze kunnen om mensen in nood bij te staan. In Nederland én wereldwijd. Met uw gift steunt u hun belangrijke werk. 

Help mee Nieuws
Corona Noodhulp header.jpg

Corona nieuws: wat gebeurt er in Nederland en wereldwijd?

Van Apeldoorn tot Afghanistan en van Rotterdam tot Rwanda: de gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Dichtbij, in onze huizen en onze steden. Verder weg, bij onze medemensen over de hele wereld. 

Daarom start EO Metterdaad een noodhulpcampagne om u de mogelijkheid te geven ook financieel te helpen. Dat doen we samen met de initiatiefnemers achter nietalleen.nl, het Christelijk Noodhulpcluster en de andere hulporganisaties in ons netwerk. Zij doen wat ze kunnen om mensen in nood bij te staan. In Nederland én wereldwijd. Met uw gift steunt u hun belangrijke werk. 

Zoals altijd zien wij er zorgvuldig op toe dat donaties terecht komen waar ze nodig zijn. Dat doen we als EO Metterdaad immers al bijna 50 jaar. Geef dus met een gerust hart. 

Maak uw gift over met iDeal via deze website of geef via rek. nr. NL88 INGB 0000 300 300 t.n.v. 'EO Metterdaad' o.v.v. ‘Corona’. Dank u wel!

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Dichtbij, in onze huizen en onze steden. Verder weg, bij onze medemensen over de hele wereld. Vele organisaties doen wat ze kunnen om mensen in nood bij te staan. In Nederland én wereldwijd. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte.

Lees wat er allemaal gebeurt >

 

Corona raakt ons allemaal

Waar gaat mijn geld voor de corona-actie naar toe?

Normaal werken wij vooral buiten Nederland maar in deze unieke situatie nu we in ons land ook getroffen zijn door deze ramp is dat anders. Nu besteden we het geld ook aan doelen binnen Nederland. We steunen kwetsbare mensen die extra getroffen worden door de gevolgen van het virus of door de maatregelen. Denk aan ouderen, mensen in de prostitutie of jongeren in kwetsbare situaties. Buiten Nederland focussen we vooral op voorlichting, beschermingsmiddelen en voedsel voor mensen die anders geen eten hebben. Meer lezen? Klik hier...

Geef nu voor hulp voor slachtoffers van corona wereldwijd!

Doneren