EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Medische zorg
in Ecuador

Nederlands echtpaar biedt medische hulp

Steun tropenarts en evangelist Jaap Bezemer bij zijn medische en geestelijke werk onder de inheemse bewoners van het Ecuadoriaanse regenwoud.

Afgerond

Ecuador 'Bedank'-uitzending

20 juni - Ga je met ons mee terug naar de jungle in Ecuador? Daar laten we zien hoe jouw gift uit 2018 nog steeds effect heeft en anno 2020 zelfs helpt corona te bestrijden...

Leishmania in de jungle

Trek met tropenarts Jaap Bezemer per kano het regenwoud van Ecuador in en zoek mee naar de zeldzame, maar vernietigende leishmania-parasiet. (25 minuten)

Bezemers in Ecuador

De Bezemers wonen en werken in Ecuador temidden van de Kichwa-indianenstam. "Voor de Griek een Griek en voor de Indiaan een Indiaan." (25 minuten)

Nederlands echtpaar biedt medische en geestelijke hulp in Ecuador

Jaap en Linda Bezemer wonen met hun vijf jonge kinderen samen met de Kichwa-stam in het Ecuadoriaanse regenwoud. Niet voor even, maar voor altijd. “We zeggen vrij naar Paulus ‘De Grieken een Griek en de Indianen een Indiaan.’”

Met uw gift ondersteunen we het werk van Jaap en Linda op drie terreinen. In het ziekenhuis waar Jaap werkt is grote behoefte aan specialistische apparatuur, zoals een röntgenapparaat.

Verder: de verloskundige zorg. Als er complicaties zijn bij hun bevalling, kunnen vrouwen door de grote afstand niet op tijd bij het ziekenhuis komen. Daarom willen Jaap en Linda huisjes inrichten rondom het ziekenhuis, zodat vrouwen daar de bevalling kunnen afwachten. 

Tot slot de Leishmania Parasiet. Deze parasiet eet de huid van het gezicht op en leidt uiteindelijk tot de dood. Toch trekt de Wereldgezondheidsorganisatie geen geld uit voor onderzoek, omdat er wereldwijd ‘te weinig’ mensen aan lijden. Jaap komt in de praktijk wel regelmatig slachtoffers tegen. Daarom wil hij zelf gaan onderzoeken hoe de parastiet wordt overgedragen en hoe je hem kunt behandelen.

Steun tropenarts Jaap Bezemer bij zijn medische werk onder de inheemse bewoners van het Ecuadoriaanse regenwoud.

Leven bij de indianen Doneren Leishmania Verloskundige zorg
Ecuador banner.jpg

"De Grieken een Griek en de Indianen een Indiaan."

Het gezin heeft er bewust voor gekozen om in een indianendorp van de Kichwa stam in Ecuador te gaan wonen. En daar helemaal onderdeel te worden van de cultuur. Dus gaan ze naar de dorpsvergaderingen, helpt Jaap met het kappen van het oprukkende oerwoud en heeft Linda zich verdiept in het maken van het lokale gerecht Chicha. Het stel gelooft dat het één worden met de cultuur uiteindelijk ook de meeste geestelijke vrucht geeft. Ze willen de Kichwa’s ook meegeven dat zij hun eigen identiteit niet op hoeven te geven als ze christen worden.

Medische en geestelijke zorg

Jaap Bezemer geeft aan: “Zieke mensen blijven nooit voor altijd beter, maar een leven met Jezus is wél eeuwigdurend.” 

Een KinderBijbel

Geef voor medische zorg in Ecuador

Doneren