EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kindermisbruik op de Filipijnen

Vecht tegen seksuele uitbuiting van kinderen!

Vele duizenden kinderen worden nog dagelijks misbruikt. Help jij mee om hen te bevrijden?

Afgerond

Kindermisbruik op de Filipijnen

Vecht samen met Eva en IJM tegen seksuele uitbuiting van kinderen!
In de laatste maanden van 2020 steunt Eva IJM in hun strijd tegen online seksuele uitbuiting van kinderen. Tijdens de corona lockdown is het online kindermisbruik enorm toegenomen. Help jij mee om dit vreselijke misbruik te stoppen?

 

Duizenden Filipijnse kinderen misbruikt voor de webcam

Op de Filipijnen zijn vele duizenden kinderen het slachtoffer van seksueel misbruik voor de webcam. Door hun ouders of andere familieleden worden ze gedwongen om uit de kleren te gaan en opdrachten van ‘klanten’ uit te voeren. Die klanten komen vaak uit westerse landen als Australië, de Verenigde Staten en ook Nederland.

Slachtoffers zijn jong – soms onder de twee jaar

Voor de opkomst van het internet moesten pedofielen naar de Filipijnen reizen om kinderen te misbruiken. Mensenhandelaren ronselden kwetsbare tieners en verleidden ze om in bars en clubs te werken. Nu kunnen pedofielen de huizen van Filipijnse kinderen binnenkomen via een simpele internetverbinding. Slachtoffers zijn jong - soms zelfs onder de twee jaar - en de pooiers en handelaren zijn vaak familieleden die makkelijk geld willen verdienen door de kinderen te exploiteren.

Sinds IJM in 2000 is gestart in de Filipijnen zijn er, in samenwerking met de overheid, grote stappen gezet om mensenhandelaren te stoppen die kinderen uitbuiten voor de commerciële seksindustrie. Er zijn veel clubs die kinderen verkochten voor seks gesloten en de criminelen zijn voor het gerecht gesleept. Onderzoeken hebben laten zien dat het aantal kinderen dat op straat en in clubs beschikbaar is voor seks, is gedaald met 75 tot 86 procent in de steden waar IJM werkt.

Door de corona lockdown is de nood nog groter geworden

De strijd tegen misbruik voor het internet is echter een stuk complexer. Dit misbruik vindt altijd achter gesloten deuren plaats. Door de corona-epidemie en de bijbehorende lockdown is de nood nog groter geworden. Vaak zijn het de eigen ouders, familieleden of ‘huisvrienden’ die kinderen misbruiken voor live ‘seksshows’. Deze kinderen worden dus misbruikt door mensen met wie zij nu 24 uur per dag in huis zitten. Ook de vraag naar online kindermisbruik vanuit westerse landen neemt toe.

Eva slaat met International Justice Mission (IJM) de handen ineen tegen kindermisbruik voor de webcam in de Filipijnen. Ons doel: zoveel mogelijk kinderen bevrijden. Help je mee?

Ons doel: zoveel mogelijk kinderen bevrijden. Help je mee?

Dit is de aanpak van IJM:

  • Slachtoffers bevrijden

We helpen de Filipijnse autoriteiten en internationale rechtshandhavingsinstanties met de opsporing en bevrijding van kinderen die door pedofielen worden gedwongen seksuele handelingen te verrichten voor online (live)streaming.

  • Criminelen laten berechten

We staan openbaar aanklagers juridisch bij tijdens de vervolging van de handelaren, pooiers en klanten, zodat er een einde komt aan straffeloosheid en andere criminelen worden afgeschrikt.

  • Levens herstellen

We maken een individueel nazorgplan voor elk bevrijd slachtoffer, werken samen met professionele nazorginstanties, voorzien in traumaverwerking en zorgen dat slachtoffers naar school kunnen en een vak leren.

Dit maakten donateurs mogelijk in De Filipijnen

  • 669 kinderen zijn bevrijd van seksueel misbruik
  • 129 kinderen hebben traumatherapie afgerond
  • 256 verdachten zijn gearresteerd
  • 90 misdadigers zijn veroordeeld

Mede dankzij onze trouwe supporters konden de teams van IJM hun werk doen in de Filipijnen. De impact hiervan is groot. Kinderen worden niet langer misbruikt voor het oog van de webcam. Ze krijgen onderwijs, nazorg en therapie van het IJM-nazorgteam. Ze spelen tikkertje met hun vriendjes en zijn weer kind zoals een kind hoort te zijn.

Data zijn gebaseerd op statistieken van de periode 2011 tot 7 augustus 2020.

Vele duizenden kinderen worden nog dagelijks misbruikt. Help jij mee om hen te bevrijden?

Doneren

Doneer en vecht samen met Eva en IJM tegen seksuele uitbuiting van kinderen!

Doneren