EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kwetsbare kinderen 
in de Filipijnen

Onderwijs, onderdak
en coaching voor kinderen

Op tv: 2 mei, 16 mei, 23 mei - NPO 2 om 17.10 uur

Uitzendingen Filipijnen

Aflevering 1 - Een moeder van acht

2 mei - Ze is acht maar kan geen kind zijn. Haar naam is Riojin. Elke dag zorgt ze voor haar zusje Razel. Als je haar vraagt waar haar moeder is haalt ze haar schouders op. Weg, dat is alles wat ze weet.

Aflevering 2 - Van sloppenwijk naar rijtjeswoning

23 mei - De omgeving waar Norlin (10) woont is gevaarlijk en ongezond. Daarom zijn de ouders van Norlin blij dat ze op kosten van de overheid mogen verhuizen naar een rijtjeswoning. Maar Norlin twijfelt. Zal ze haar vriendinnen ooit nog terug zien?

Aflevering 3 - Slapen tussen de ratten

30 mei - Wie wordt geboren in de sloppenwijken van Manilla heeft het slecht getroffen. De dertienjarige Dariël is zo’n pechvogel. Zijn vader werd vorig jaar doodgeschoten door de beruchte politie-eskaders van President Duterte, die een oorlog is begonnen tegen de drugshandel. Sindsdien probeert Dariël zichzelf en zijn moeder in leven te houden door afval te verzamelen.

Aflevering 4 - Uit de drek van Manilla

6 juni 2020 - Hoe overleef je in de smerigste sloppenwijk van Manilla? Dariël van dertien trekt er ’s avonds laat op uit om tussen de kramen van de overvolle groentemarkt afval te zoeken...

Help mee en geeft kinderen recht op onderwijs

Doneer