EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Op weg naar vrijheid

Red kinderen uit de slavernij

Onder valse beloften van scholing en een beter leven worden kinderen meegegeven aan handelaren. Help mee om deze kinderen te bevrijden.

Afgerond

Slavernij, dat hadden we toch afgeschaft?

Nee, helaas. Het aantal mensen dat gebukt gaat onder moderne slavernij, is anno 2019 meer dan 40 miljoen. Daarvan worden 50.000 kinderen in Ghana uitgebuit door slavenhandelaren om te werken in de visindustrie op het Voltameer.

De kindslaven, jongetjes van soms vier jaar oud, werken 14 uur per dag met zeer weinig voedsel, kleding of rust. Regelmatig worden ze geslagen en gedwongen om slopend werk te doen. Zo moeten ze honderden kilo’s vis vervoeren. Of naar de diepte van het meer zwemmen om de netten te ontwaren, wat vaak leidt tot verdrinking. De slavenhandelaren ronselen de kinderen in afgelegen dorpjes door ouders 150 dollar per kind te geven, met de belofte dat zij onderwijs mogen volgen en geld verdienen. Op het moment dat de kinderen hun ouders verlaten, vervallen per direct de loze beloften en zijn de kinderen overgeleverd aan het web van de slavenbazen.

In het jaar dat Eva Op weg gaat naar Vrijheid, slaan we met International Justice Mission (IJM) de handen ineen tegen de slavenhandelaren in Ghana. Ons doel: zoveel mogelijk kindslaven bevrijden. Doe je mee?

Doneren
Eva Ghana Header Reddingsactie.jpg

Het kan ook anders...

Het hoeft niet zo te zijn: Ghana heeft al strenge wetten tegen slavernij, inclusief de Human Trafficking Act van 2005. Deze wetten verbieden alle vormen van mensenhandel en slavernij met strenge straffen voor handelaren en slavenhouders. De Ghanese overheid gaf toe dat consequente handhaving van deze wetten een cruciaal ontbrekend stuk is in het gevecht tegen kinderslavernij. De regering vertelde dat ze ernaar verlangt om de straffeloosheid te stoppen van mensenhandelaren en slavenmeesters op het meer. 

Tot nu toe

IJM werkt al langere tijd in het zuiden van het land, en sinds 2018 ook aan de noordkant van het Voltameer in de meer afgelegen gebieden. Het project dat Eva’s Goede Doel steunt, zal zich richten op de noordkant van het meer. 

Opbrengst

We hopen met Eva’s Goede Doel over een periode van 1,5 jaar (t/m zomer 2020) geld op te halen voor de salarissen van mensen die verantwoordelijk zijn voor ‘aftercare’; dus de opvang van de jongeren die worden gered op het meer.

Ghanees kind

Op weg naar vrijheid!

Doneren