EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Ziekenhuis
in Guinee

Medische zorg voor mensen in Guinee

Het christelijke Hope ziekenhuis biedt levensreddende hulp. Geef o.a. voor de bouw van een kraamkliniek.

Afgerond

Hope Hospital

De medici van het plattelandsziekenhuisje Hope Hospital in Guinee vechten niet alleen voor de levens van hun patiënten, maar strijden ook tegen de destructieve invloed van lokale medicijnmannen.

Levensgevaarlijk zwanger

In Nederland kennen we de uitdrukking 'in blijde verwachting zijn'. In de binnenlanden van het West-Afrikaanse Guinee zijn zwangere vrouwen eerder 'in bange verwachting'. De kans dat hun kindje overlijdt tijdens de bevalling is dertien keer groter dan in Nederland.

Dood door drinkwater

Er gaan regelmatig kinderen dood als gevolg van het drinken van vervuild water. Dorpelingen blijven toch vaak van dit besmette water drinken, omdat ze geloven dat het van de geesten komt. Het water weigeren zou deze geesten boos maken. Pas als mensen tegen dit geloof in durven gaan, bijvoorbeeld omdat ze christen worden, verandert er echt iets.

Levensreddende hulp in Guinee

In de binnenlanden van het West-Afrikaanse Guinee gaat er tijdens bevallingen zo vaak iets mis met moeder en kind, dat veel zwangere vrouwen er eerder in bange verwachting zijn.

Dit kan veranderen door ze goede medische zorg in hun directe omgeving aan te bieden. En dat is ook precies wat de mensen van zendingsziekenhuis Hope Kliniek willen doen. Ze zijn druk met de aanbouw van een nieuwe vleugel voor kraamzorg. Direct na de opening kan deze afdeling letterlijk levens gaan redden.

Met uw hulp hoeven vrouwen en baby’s in Guinee tijdens de bevalling niet meer te overlijden. Geef voor de bouw van een kraamkliniek.

Doneren
Guinee content banner baby.jpg

Interview met zendling Arjo de Vroome

Dood door water drinken

In het West-Afrikaanse Guinee is schoon water uit de kraan absoluut nog niet zo vanzelfsprekend als bij ons in Nederland. Sterker nog: er gaan regelmatig kinderen dood als gevolg van het drinken van vervuild water. Dorpelingen blijven toch vaak van dit besmette water drinken, omdat ze geloven dat het van de geesten komt. Het water weigeren zou deze geesten boos maken. Pas als mensen tegen dit geloof in durven gaan, bijvoorbeeld omdat ze christen worden, verandert er echt iets.

Water in Guinee

Geef voor het Hope ziekenhuis

Doneren