EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Dakloos in Hongarije

Geef voor opvang en steun voor duizenden daklozen in Budapest

 

 

 

Doneer!

De verboden daklozen

We zijn deze maand in Boedapest, Hongarije. In dit land mag je van de regering niet dakloos zijn. Tegelijk kun je zomaar je huis kwijtraken. En wie vangt jou dan op?

Waarom Anna uit Boedapest zo op een engel lijkt

Maak kennis met verpleegkundige Anna, van daklozenopvang Oltalom in Boedapest. In het ziekenhuisje bij deze opvang verzorgt ze de wonden van daklozen die zich soms maanden niet hebben gewassen.

Plotseling was ik zelf dakloos

Toen Magdi (66) uit Boedapest na drie maanden terugkwam uit het ziekenhuis had de huisbaas haar appartement aan iemand anders verhuurd. Magdi raakte in een dag dakloos.

Verboden daklozen

We zijn deze maand in Boedapest, Hongarije. In dit land mag je van de regering niet dakloos zijn. Tegelijk kun je zomaar je huis kwijtraken. En wie vangt jou dan op?

De regering vindt daklozen slecht voor het imago van zijn land. ‘Zwervers’ op straat, zeker in hoofdstad Boedapest, komt ook slecht over op toeristen. Ze mogen daarom officieel niet zichtbaar op straat bivakkeren. Maar de wet tegen dakloosheid is niet te handhaven. Programmamaker Victor Rosier maakt deze serie en vertelde ‘dat hij nog nooit zoveel daklozen had gezien.'

In Hongarije kun je heel snel je huis kwijtraken. Als je inkomen onverwacht wegvalt, sta je letterlijk en figuurlijk al snel op straat. Er is geen huurderbescherming of sociale opvang.

Onze lokale partner bekommert zich om het lot van hun landgenoten. Ze runnen in Budapest onder meer een opvang met 600 bedden. En bieden juridische en psychische steun.

Geef voor opvang en steun voor duizenden daklozen in Budapest.

Doneer via deze site of maak je gift over via NL88 INGB 0000 300300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Hongarije

Doneren
homepage foto voorkant.jpg