EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Herstel
in Irak - terugblik

Geef voor hoop tussen de puinhopen

Steun projecten voor wederopbouw, traumaverwerking, onderwijs en het opstarten van ondernemingen.

Afgerond

Irak 'Bedank'-uitzending

27 juni - Metterdaad blikt terug op vorige projecten. Deze week Irak. In de bedankaflevering van deze week ontdekt programmamaker Lise hoe het nu met Roua en Fuad is.

Herstel in Irak

Christenen in Irak hadden het onder IS extra zwaar te verduren. IS vernielde hun huizen en kerken en besmeurde wat overbleef met antichristelijke leuzen. Gelukkig is er hoop! (25 minuten)

Safe Space voor kinderen

Sociaal werkster Iman Fadhil ziet dat het langzaam beter gaat met getraumatiseerde kinderen. Ze tekenen steeds minder brandende huizen en steeds meer bomen, vogels en hartjes. (25 minuten)

Hoop tussen de puinhopen

Wie rondrijdt tussen de puinhopen van de Iraakse stad Mosul, zakt de moed in de schoenen. De stad ligt volledig in puin na gevechten tussen IS en het Iraakse leger. Toch proberen terugkerende vluchtelingen zo goed en zo kwaad als het gaat hun leven weer op te pakken. Hulporganisatie ZOA biedt hoop tussen de puinhopen, onder andere met traumaverwerking en investeringen in kleine ondernemingen.

Kerk in Actie helpt in Noord-Irak met de wederopbouw van huizen, kerken, scholen en speelplaatsen. Hun lokale partner helpt ook olijfboeren met het opnieuw starten van hun boomgaarden, die door IS in de as zijn gelegd.

Help ZOA en Kerk in Actie om Irak weer uit de as te laten herrijzen. Steun hun projecten voor wederopbouw, landbouw, traumaverwerking, onderwijs en het opstarten van ondernemingen.

Spannende momenten Doneren Hoop Herstel
Irak Banner verwoeste straat.jpg

Mosul ligt in puin

De verwoeste stad. Om stil van te worden. Er zijn geen woorden voor.

 

Er is hoop!

Luister naar dit interview met Lise van der Eijk, programmamaker voor EO Metterdaad. Zij heeft de verwoesting met eigen ogen gezien en vertelt over de lichtpuntjes van hoop in de puinhopen van deze stad.

 

Geef voor herstel

Doneren