EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Uitzendingen - Herstel in Irak

Irak 'Bedank'-uitzending

27 juni - Metterdaad blikt terug op vorige projecten. Deze week Irak. In de bedankaflevering van deze week ontdekt programmamaker Lise hoe het nu met Roua en Fuad is.

Herstel in Irak

Christenen in Irak hadden het onder IS extra zwaar te verduren. IS vernielde hun huizen en kerken en besmeurde wat overbleef met antichristelijke leuzen. Gelukkig is er hoop! (25 minuten)

Safe Space voor kinderen

Sociaal werkster Iman Fadhil ziet dat het langzaam beter gaat met getraumatiseerde kinderen. Ze tekenen steeds minder brandende huizen en steeds meer bomen, vogels en hartjes. (25 minuten)

Interview: Er is hoop

Lise van der Eijk, programmamaker voor EO Metterdaad heeft de verwoesting in Mosul met eigen ogen gezien en vertelt over de lichtpuntjes van hoop in de puinhopen van deze stad. Luister!

Hoop in de puinhopen

Shwan Saeed werkt voor ZOA in Mosul om herstel te brengen. Dat is niet makkelijk, want wie rondrijdt tussen de puinhopen van de Iraakse stad, zakt de moed in de schoenen. (25 minuten)

Roua in Mosul

Meisje Roua zingt zelfbedachte liedjes, op haar bed in het kapotgeschoten Mosul (Irak). De bommen op IS verwoestten niet alleen haar huis, maar ook haar toekomst. (10 minuten)

Het leven oppakken

Hulporganisatie ZOA biedt hoop tussen de puinhopen, onder andere met traumaverwerking en investeringen in kleine ondernemingen. Zo kan elektricien Fuad een elektrozaak starten. (10 minuten)

Het laatste woord

Toen Farris na de bevrijding van IS terugkeerde in zijn huis, was hij ten einde raad. Alles was zwartgeblakerd, vernield en verbrand. Toch bad hij tot God om de mensen die hem dit aan hadden gedaan te vergeven. En, hij vond hoop! (10 minuten)

Steun de herstelwerkzaamheden

Doneren