EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Hoe kunt u Jemen helpen?

In Jemen is op dit moment de ergste menselijke ramp ter wereld gaande. Midden in dit drama doet het ZOA-team van Corine Verdoold wat het kan om de zwaar ondervoede bevolking te helpen. En staat ze versteld van hun saamhorigheid. “Ze delen de rijst tot de laatste korrel.” 

Hoe kunt u helpen?

Op de vraag hoe we kunnen helpen, antwoordt Corine: “Natuurlijk is geld geven belangrijk. Daarmee kunnen we voedselhulp, schoon drinkwater en sanitair organiseren. En zo hopelijk een enorme hongersnood voorkomen. Met geld geef je niet alleen financiële steun voor concrete noodhulp, maar laat je ook je betrokkenheid met het volk van Jemen merken. Giften van particulieren geven de mensen hier het gevoel dat ze niet vergeten worden. Daarnaast kunnen jullie er bij jullie politici op aandringen de situatie in Jemen hoger op de agenda te zetten. De politieke druk opvoeren, zodat Jemen veel meer op de internationale kaart komt te staan. En er harder dan nu wordt gewerkt aan een duurzame oplossing voor het conflict.” Tot slot noemt ze de rol van gebed. “Het gebeurt zo vaak dat we ons hier in moedeloze, of heel spannende situaties tóch gesterkt voelen. Dat kan dan alleen maar de kracht van het gebed zijn. Want laten we eerlijk zijn: hier is verder niet zo veel om je gesterkt door te voelen.”

Corine is met haar team als een van de weinige hulpverleners nog actief in Jemen. Steun hen bij hun levensreddende werk in dit zo zwaar getroffen land.

Hulp van ZOA in Jemen

Laat Jemen niet verhongeren!

Doneer nu