brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Edukans in Kenia

We zijn deze weken met Metterdaad in Kenia, waar werkeloosheid onder jongeren enorm is. Gek genoeg hebben bedrijven tegelijk grote moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. Waar gaat het mis en hoe kunt u deze kwetsbare jongeren helpen? 

Goed vakonderwijs

De kneep zit hem in de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Die stagneert, omdat jongeren tijdens hun opleiding vaardigheden ontwikkelen waar geen of weinig vraag meer naar is als ze er eenmaal mee klaar zijn. Om de kwaliteit van het vakonderwijs te verbeteren is Edukans, onze projectpartner in Kenia, gestart met de 7-steps formule. In de zeven stappen onderzoeken deskundige medewerkers de arbeidsmarkt.

Een praktijk georiënteerde aanpak

Ook wordt het trainingsaanbod, het curriculum en de lesmethode van een opleiding grondig doorgelicht en aangepast. Meestal houdt dit in dat leraren moeten omschakelen van een theoretisch leermodel naar een meer praktijk georiënteerde aanpak en dat ze studenten en bedrijven begeleiden tijdens stages. Het succes van de opleiding wordt ook daadwerkelijk gemeten aan de hand van het aantal studenten dat een baan vindt. Deze aanpak heeft succes. Van de jongeren die op deze manier getraind worden heeft 75% binnen 6 maanden een baan!

Geef jongeren een kans

Talloze jongeren in Kenia, waaronder veel wezen, wachten nog op een plek op een van deze opleidingen. Metterdaad vraagt uw bijdrage voor de opleidingskosten. Daarmee helpt u hen aan een diploma. Dit vormt de springplank voor een toekomst waar ze van dromen: vast werk en inkomen om voor zichzelf en hun vaak straatarme familie te kunnen zorgen.

Lees meer over de hotelschool

Geef een kans aan kwetsbare Keniaanse jongeren

Doneer