brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Hotelschool

Edukans geeft arme jongeren de gelegenheid om vakonderwijs te volgen in de horeca.

Lovell uit Kenia verliest haar ouders als ze twaalf is. Een lieve pleegmoeder vangt haar op, maar in het pleeggezin is bijna nergens geld voor. Ook niet voor de school voor Lovell. In EO Metterdaad vertelt Lovell zelf haar levensverhaal.

Moeilijke omstandigheden 

Voor haar ouders overlijden, heeft Lovell een goed leven. “Ik werd behandeld als een prinses”, vertelt ze zelf. Nadat haar ouders overlijden, wil haar familie niet voor haar zorgen. Haar ooms willen geen schoolgeld betalen en uiteindelijk wordt Lovell uit huis gezet. In het dieptepunt van haar leven, ontmoet ze haar pleegmoeder die haar in huis neemt. Daar ontvangt ze veel liefde, maar moet ze ook hard werken om het gezin draaiende te houden.

Elke ochtend maakt ze al heel vroeg haar pleegbroertjes wakker. Zij gaan wel naar school en Lovell zorgt ervoor dat ze op tijd klaar zijn. Het gezin begint de dag regelmatig zonder ontbijt; er is bijna nergens geld voor.

Kans op werk

Tot hulporganisatie Edukans een plek heeft voor Lovell op een hotelschool. Vanwege het groeiende toerisme is de werkgelegenheid in de hotelbranche groot. Wat er dan gebeurt is heel bijzonder: de arme Lovell krijgt een stageplek in één van de mooiste hotels van Kenia. Er gaat een wereld voor haar open. Ineens is de toekomst veelbelovend. Het levert een fascinerend en hoopvol portret op van een meisje dat met wat hulp een grote wending aan haar leven geeft.

Geslaagde Lovell

Er zijn veel meer wezen zoals Lovell in Kenia. Ongeveer 80% van de jongeren die een vergelijkbare opleiding volgt, vindt snel een baan. Onderwijs is van levensbelang voor deze jongeren. U kunt dit project steunen.

Hulp voor jongeren in Kenia

Meer jongeren worden geholpen

In Kisumu en Nakuru leidt Ujima jongeren op voor de hotelbranche. Juist in deze sector is veel vraag naar goed geschoold personeel met verantwoordelijkheidsgevoel dat tevens vaardigheden heeft op gebied van communicatie, conflicthantering en tijdsplanning. Ujima heeft daarbij gekozen om jongeren op te leiden die wees zijn. Vaak zijn hun ouders overleden aan aids en dragen zij de zorg voor hun jongeren broertjes en zusjes. Juist voor deze jongeren, die zelf geen geld hebben om een opleiding te betalen, is het van cruciaal belang dat ze direct een goede baan vinden. Edukans ondersteunt deze opleider ook in de opleidingskosten voor deze jongeren. Inmiddels heeft Ujima ruim 2000 jongeren opgeleid en heeft een baangarantie van 80% weten te behalen. Door het succes zijn er nu ook bedrijven buiten de hotelbranche geïnteresseerd. Zo heeft de snel groeiende supermarktketen Tusky’s inmiddels 24 studenten van Ujima in dienst genomen.

Geef een kans aan kwetsbare Keniaanse jongeren

Doneer