EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Vakonderwijs
in Kenia

Nieuwe kansen voor jongeren

We kijken hoe het gaat met de jongeren die Edukans een kans geeft om goed onderwijs te volgen. Ze krijgen een steuntje in de rug, op weg naar zelfredzaamheid.

Afgerond

Kenia afl. 2 - ’s Ochtends een hutje, ’s middags een sterrenhotel

Bekijk het uitzendingen overzicht

In 2018 zond EO-Metterdaad een portret uit van twee jonge studenten uit de Keniaanse sloppenwijken die de unieke kans kregen om te gaan studeren. Een van hen was Ricky, die als wees werd opgevoed door zijn opa en elke avond zijn enige witte overhemd waste voor zijn hotelstage de volgende dag. EO Metterdaad vraagt zich in deze speciale aflevering af hoe het nu met hem gaat. 

Wat herinner je nog van de uitzending van destijds? 
Nou, de cameraploeg volgde mij tijdens mijn eerste stage in het Souvereignhotel. Dat was voor mij een compleet nieuwe wereld. Die luxe, dat eten. Ik leerde hoe je een mes en vork neerlegt, hoe je de stoel van een dame aanschuift. En dat er zoveel soorten koffie zijn, heb ik ook nooit geweten. Ik kende alleen zwarte of met melk.  

Wat is er met jou gebeurd na je opleiding? 
Ik heb in allerlei hotels gewerkt. Eerst als kelner en na een paar hotels kreeg ik de gelegenheid om barman te worden. En dat ben ik nog steeds. En net als met koffie wist ik niet dat er zoveel te weten is over drankjes. Daar wil ik heel graag in doorleren, ook op een opleiding als dat lukt. Hoe meer ik leer in het hotelwezen, hoe meer ik zie dat er nog zoveel te leren is. 

Wat merk je van de coronacrisis? 
Ja, alles. Alle horeca zit ook hier dicht. Ik zit verplicht thuis. Maar ja, thuis zitten niksen kan ik niet. Want als ik niet werk, heb ik ook geen geld voor eten en voor de huur van mijn kamer. Dus ik verkoop nu mondkapjes. Ik heb ze in alle soorten en maten, sommigen zijn speciaal ontworpen door een vriend. Maar als dit allemaal weer voorbij is, hoop ik dat ik snel weer aan de slag kan in de bar van mijn hotel. 

De opleiding wordt nog steeds gegeven en u kunt dit project opnieuw steunen door hier uw gift over te maken of via NL88 INGB 0000 300 300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Kenia. 

Werk meer aan het werk van Edukans

Doneer nu