EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Vakonderwijs
in Kenia

Nieuwe kansen voor jongeren

We kijken hoe het gaat met de jongeren die Edukans een kans geeft om goed onderwijs te volgen. Ze krijgen een steuntje in de rug, op weg naar zelfredzaamheid.

Afgerond

Kenia afl. 3 - Computernerds uit een sloppenwijk

Bekijk het uitzendingen overzicht

In 2018 zond EO-Metterdaad een portret uit van twee jonge studenten uit de Keniaanse sloppenwijken die de unieke kans kregen om te gaan studeren. Een van hen was Kevin, die in zijn puberjaren in één week tijd zijn vader verloor aan een hartaanval, zijn broer aan malaria en zijn zus door een auto-ongeluk. Hij raakte aan de drugs maar wist toch zijn leven een nieuwe draai te geven. EO Metterdaad zoekt in deze speciale aflevering uit hoe het nu met hem gaat. 

Wat herinner je nog van de uitzending van destijds? 
Ik was toen net begonnen aan de opleiding en dacht dat ik de enige was met zo’n achtergrond. Maar op die eerste dag moesten we onszelf filmen en iets van ons verhaal vertellen. Hoe iedereen daarop reageerde was een openbaring voor mij. Want elke student  had wel zo’n soort verhaal. Dat heeft me enorm geholpen. 

Wat is er met jou gebeurd na je opleiding? 
Het kostte me echt moeite om me te focussen op mijn opleiding en die af te maken. Ik had regelmatig dat ik mezelf erbij moest slepen. Maar mijn moeder heeft me enorm geholpen. Zij is echt een vrouw van geloof. We hebben veel gepraat en elke keer stelde zij voor om daarna te bidden. Soms leek dat wel een toverformule waardoor ik het leven weer zag zitten. Het heeft mijn denken langzaam maar compleet veranderd.  

Ik heb nu een vast contract bij een financieel bedrijf en van het eerste geld dat ik verdien, wil ik een beter huis buiten de sloppenwijk gaan huren voor mijn moeder. En ik wil door als DJ. Dat is mijn echte droom: op de radio mijn muziek spelen. 

 

 

Help mee en geef kansarme jongeren een toekomst

Doneer nu