EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Koerden in Nood

Help de Koerdische vluchtelingen

Geef voor de eerste levensbehoeften van deze vluchtelingen.

Afgerond

Koerden onder vuur in Syrië - Noodhulp gestart

Sinds de inval van het Turkse leger in Noord-Syrië zijn de Koerden weer dagelijks in het nieuws. Ze lijken voor de zoveelste keer in de geschiedenis de speelbal te worden van alle politieke en militaire belangen in de regio. De Koerden staan bekend als het grootste volk zonder eigen staat. Zij zijn verdeeld over Turkije, Iran, Irak, Syrië en Armenië. Ze hebben een eigen taal en cultuur, maar geen onafhankelijke staat. 

Turkse inval in Noord-Syrië na militaire terugtrekking VS

De Koerden zitten in de verdrukking in Syrië. Er was bij de Koerden hoop op een eigen staat in Noord-Syrië na de overwinningen op IS. Maar nadat de Verenigde Staten haar troepen plotseling terugtrokken uit het Noorden van Syrië, gaf de Turkse president Erdogan bevel buurland Syrië binnen te vallen.

Koerden in nood

Honderdduizenden Koerden hebben hun huizen verlaten en zijn Noord-Syrië ontvlucht. De meesten zijn naar de Syrische steden Raqqa en Hasaka getrokken. Maar ook vluchten velen naar buurland Irak. Er is een groot tekort aan opvang. Ontheemden worden in huizen en scholen ondergebracht.

EO Metterdaad is noodhulp voor de Koerden gestart. Help dit volk aan noodhulp: voedsel, water en onderdak. Elke euro is meer dan welkom!

 

 

Doneren
Koerden header.jpg

Geef voor eerste levensbehoeften

Doneren