EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Toekomst voor Malawi

Help kinderen in Malawi aan een betere toekomst!

Hoe gaat het met de drie vrouwen die zich inzetten voor kinderen in Malawi?

Afgerond

Malawi aflevering 1

26 juli - In deze uitzending kijken we hoe het met Oreen gaat. Deze krachtige vrouw uit Malawi werd in haar dorp ‘de wandelende dode’ genoemd. Nu adviseert ze zwangere vrouwen en kersverse moeders.

Malawi aflevering 2

2 augustus - Deze week kijken we hoe het gaat met Rachel Singini. Zij geeft jonge meisjes voorlichting over de gevaren van kindhuwelijken.

Malawi aflevering 3

9 augustus - In deze aflevering zoeken we juf Noami Banda op. De kleuterjuf maakt voor haar kleuters een feestje van leren. Hoe gaat het nu met jaar?

Toekomst voor kinderen in Malawi

  EO Metterdaad bezocht in 2018 drie projecten van Red een Kind. Wij volgden hiervoor drie vrouwen. Zij zetten zich in voor een betere toekomst voor de nieuwe generatie. Elk op hun eigen manier: door kindhuwelijken tegen te gaan, door peuteronderwijs en door aids-preventie. 

Hij beloofde me alles te geven wat ik nodig had, zoals mooie kleren en hij zou me meenemen naar Zuid-Afrika. Dat klonk heel aantrekkelijk.  Rachel hielp de 14-jarige Tiwonge.

“ik hoop dat de kinderen die ik lesgeef ooit belangrijk zullen zijn voor Malawi, misschien worden ze wel president.”  Naomi geeft les aan kinderen.

''Als mensen mij zagen begonnen ze te zingen dat ik al bijna dood was.''  Oreen adviseert Zwangere vrouwen over aids. 

Geef voor kinderbescherming, onderwijs en voorlichting in Malawi.

Achtergrond informatie Rachel Oreen Naomi
Tiongwe.jpg

Geef voor voorlichting en onderwijs

Doneren