EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kinderen in Moldavië

Geef kinderen met een beperking hoop

Help mee met het afbouwen van een opvangcentrum

 

 

 

Doneer!

Dumi

Dumi is een van de tientallen kinderen met een beperking in het opvangcentrum. Juf Lilia geeft er les op hun niveau. Uniek voor dit land, waar kinderen met een beperking meestal niet naar school gaan. Lilia is de zon waarin kinderen als Dumi zich in warmen en opbloeien.

Adelina

Adelina (10) heeft een beperking en woont samen met haar moeder broer en zus. Haar moeder Olga kan met moeite de eindjes aan elkaar knopen en is blij dat Adelina naar het opvangcentrum kan.

Gaby

Help jij mee om het nieuwe centrum af te bouwen en in te richten zodat Gaby zijn vrienden weer kan zien en nog veel meer kinderen passende zorg en begeleiding krijgen?

Een land met beperkingen

Moldavië is het armste land van Europa; professionele opvang is er vrijwel niet. Ook opvang voor kinderen met een beperking staat nog in de kinderschoenen. EO Metterdaad bezocht een opvangcentrum voor kinderen met een beperking.

Het kindje van de oprichters van de opvang die we bezochten, werd door de dokter in 2002 nog een ‘monster’ genoemd. Het dringende advies was hem af te staan aan een weeshuis. Er rust nog vaak een taboe op kinderen met een beperking. 

Om meer kinderen op te kunnen vangen is er nieuwe grond aangekocht. Het enorme gebouw dat erop staat moet totaal worden gerenoveerd. Help jij mee het centrum af te bouwen?

Doneer via deze site of maak je gift over via NL88 INGB 0000 300300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Moldavie

 

Doneren
IMG_6341.jpeg

Help mee met het afbouwen van een opvangcentrum

Doneer!