EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Hulp in Moldavië

In Moldavië blijven kinderen en ouderen eenzaam achter, omdat het gros van de beroepsbevolking in het buitenland werkt. We vertellen graag hoe uw gift hen helpt.

U bekostigt de zorg aan huis voor chronisch zieke en terminale ouderen. Omdat hun kinderen vaak in het buitenland werken en ze geen geld hebben voor zorg van de overheid, worden zij letterlijk aan hun lot overgelaten. Met uw gift betaalt u de zorg die een team van verpleegkundigen, artsen en maatschappelijk werkers bieden aan op jaarbasis tweehonderd ouderen in hoofdstad Chisinau. Daarnaast trainen ze familieleden in de zorg voor hun naasten. Met uw hulp kan dit team voor nog meer ouderen zorgen.

En er is een project, dat jongeren aan ouderen koppelt

Dit is een initiatief van priester Adrian, de voorganger van een klein plattelandskerkje. Hij zag de eenzaamheid bij zowel de jongeren als de ouderen. Veel jongeren zien hun ouders zelden, omdat ze vaak in het buitenland werken. Adrian traint de jongeren om voor de ouderen te zorgen en de jongeren voelen zich gezien en belangrijk door de aandacht van de ouderen. Adrian wil dit geweldige idee graag op veel meer plekken in Moldavië vorm gaan geven. Uw gift maakt dit mogelijk.

Geef voor ouderenzorg

Doneren