EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Corrie in Mongolië

Het vriest er 's winters met gemak dertig graden: Ulanbaatar in Mongolië, de koudste hoofdstad ter wereld. EO Metterdaad bezocht daar twee jaar geleden de Nederlandse Corrie van der Esch. Zij helpt de daklozen die in de barre kou moeten overleven met warme maaltijdenkleding en medische zorg. 

Hoe is het nu met haar?  En met haar droom om een speciaal opvangcentrum te bouwen?  

“Het is hier nu zomer. Maar zelfs in augustus kan het weer omslaan. Er lag hier pas een pak sneeuw. De afgelopen winter was zó koud was dat we weer bekenden zijn verloren door bevriezing.  Dat went nooit. Het ene moment ben je met iemand aan het praten en de volgende dag is die persoon er niet meer… Dan helpt het te weten dat wij hen hebben laten zien dat ze waardevol zijn. Wij kenden hun naam. Ze waren geliefd.” 

 Anderhalf jaar geleden maakte het verhaal van de oude Baynaa veel indruk. 
Hij leeft in een put onder de grond bij de verwarmingsbuizen van de stad.  
Hoe is het nu met hem? 

We waren bang dat we hem zouden verliezen. Hij was heel kwetsbaar.  
We hebben hem gelukkig onder kunnen brengen in een afkickkliniek. Anders was hij zeker gestorven. Maar het gaat nu goed met hem. 

 EO Metterdaad haalde geld op voor jouw droom om mensen begeleid te laten wonen.   
Is die droom uitgekomen? 

 “Het was een enorme zoektocht. De moed zakte ons in de schoenen. Maar toen kregen we zicht op een prachtig stuk land waar al een gebouw op staat.   
En onze eerste bewoners zijn bekend! Een stel dat dakloos was en verslaafd. Nu zijn ze clean, getrouwd en hebben sinds kort een baby. Ze mogen de afkickkliniek verlaten en zijn klaar voor een volgende stap. Dat geeft mij hoop. Met God is echt verandering mogelijk.  

 

Helpt u Corrie ook deze winter? Zodat daklozen de extreme kou kunnen overleven. 

Maak uw gift over naar NL88 INGB 0000 300 300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. ‘Mongolie 

Of doneer online!

 Help Corrie om deze daklozen hun waardigheid terug te geven.

Steun het werk van Corrie

Doneren