EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Uitzendingen - Mongolië

Terugblik

EO Metterdaad bezocht anderhalf jaar geleden de Nederlandse Corrie van der Esch. Zij helpt daklozen die in de barre kou moeten overleven met warme maaltijden, kleding en medische zorg. Hoe is het nu met haar?

Zorg voor daklozen

Ulanbaatar is de koudste hoofdstad ter wereld. De duizenden daklozen schuilen er tegen de moordende kou door in putten bij verwarmingsbuizen te bivakkeren. Dat is niet zonder gevaar. Corrie van der Esch en haar team ontfermen zich als enigen in de stad over deze mensen, die door de andere inwoners als uitschot worden gezien.

Verslaafd en dakloos, maar niet vergeten

Corrie en haar team bekommeren zich als enigen om de duizenden aan alcoholverslaafde daklozen in de stad. Daklozen krijgen er een warme maaltijd, medische zorg en kunnen zich wassen. Misschien nog wel het belangrijkst: ze worden er echt gezien in plaats van straal genegeerd zoals ze doorgaans meemaken.

Overlevers van de stadsjungle

Om de vrieskou van min 30 niet zo te voelen, drinken veel daklozen in de Mongoolse hoofdstad Ulanbaatar zich warm met alcohol. Ze raken gevangen in de roes van de alcohol. De Nederlandse hulpverlener Corrie van der Esch probeert hen hieruit te bevrijden, maar dat gaat met vallen en opstaan.

Verslaafdenzorg

Bij min 30 zien te overleven op straat. Voor honderden veelal alcohol verslaafde daklozen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië is dat een dagelijkse strijd. EO Metterdaad wil uitkomst bieden en is deze maand gestart met een project voor verslaafdenzorg in Mongolië.

Geef voor daklozenopvang

Doneren