EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Lesbos noodhulp

Kamp Moria verwoest door brand

Naast het tekort aan acute medicatie voor duizenden vluchtelingen, is het overvolle vluchtelingenkamp Moria nagenoeg verwoest door een brand. Hulp is hard nodig!

Afgerond

Noodsituatie vluchtelingen op Lesbos

TV-ploeg bezoekt kamp Moria na verwoestende brand

EO Metterdaad is samen met Stichting Bootvluchteling en Christian Refugee Relief een noodhulpactie gestart voor de vluchtelingen in kamp Moria, op Lesbos.

Een TV-ploeg van de EO met presentator en EO-directeur Arjan Lock zijn na de verwoestende brand naar Lesbos afgereisd om de situatie in beeld te brengen.
 

“Tussen de rokende puinhopen kijk ik kinderen in de ogen aan en besef ik me dat dit niet kan”, vertelt EO-directeur Arjan Lock. In het actuele EO-programma ‘Ogen van Moria’ maken we dagelijks kennis met vijf vluchtelingenkinderen uit kamp Moria. Kinderen die een onuitwisbare indruk maakten op Nederlanders die het kamp bezochten. Zij vertellen elk in één minuut het indringende verhaal van deze kinderen en geven ze een gezicht en stem. 

“We willen als EO onrecht in de wereld aan de kaak stellen en het bewustzijn hierover aanwakkeren. Wat als je de ander echt in de ogen kijkt? In het politieke debat worden vluchtelingen vaak weggezet als groep. Maar wanneer je hen aankijkt, zie je de mens achter de cijfers. Zie je een mens zoals jij en ik, met wanhoop, met dromen, met een verlangen naar geborgenheid en geliefd zijn. Welke afweging je zelf ook maakt, misschien wil je de moeite nemen om gewoon te kijken, de ander echt te zien”, vertelt Arjan Lock.  

Doneer nu

Gelijktijdig met het actuele tv-programa ‘Ogen van Moria’ is EO Metterdaad in samenwerking met Stichting Bootvluchteling en Christian Refugee Relief een noodhulpactie begonnen om geld op te halen om de situatie van de vluchtelingen in het kamp te verbeteren. Er is nu dringend behoefte aan dekens, medicatie en hygiëneproducten. Help jij mee om deze 13.000 mensen te voorzien van het hoognodige? Doneer nu!

Geef voor noodhulp Lesbos

Doneren