EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kerstactie
Mozambique

Zij zijn álles kwijt.

Huizen zijn verwoest, akkers zijn vernield. Er is grote behoefte aan voedsel, schoon drinkwater en een dak boven hun hoofd. Helpt u mee? Elke euro is welkom!

Afgerond

Albertina raakte alles kwijt

Orkaan Idai vernietigde begin dit jaar in Mozambique niet alleen de oogst, ook het water is sterk vervuild geraakt. Bij gebrek aan een alternatief blijven de mensen het wel drinken, met ziekte tot gevolg.

De ramp na de ramp

In maart 2019 raakte Mozambique overspoeld door de gevolgen van de heftigste orkaan ooit op het zuidelijk halfrond. Door de verloren oogst en onbruikbare landbouwgrond is er een tekort aan voedsel.

Land van krokodillen

Naast schoon drinkwater en voedsel, hebben de slachtoffers van orkaan Idai in Mozambique ook nieuwe huizen nodig. Honderdduizenden Mozambikanen raakten maart dit jaar dakloos doordat hun huizen werden meegesleurd door de watervloed na Idai.

Mozambique na orkaan Idai: Ze zijn álles kwijt.

In maart trok de verwoestende cycloon Idai over Mozambique. Grote overstromingen waren het gevolg. De overstromingen verwoestten huizen en de oogst waar de mensen van moeten leven. Ze verloren alles.

Nu, negen maanden later zien we een ramp na de ramp. De voorraden eten zijn op. De mensen in de getroffen gebieden hebben honger; kinderen worden ziek. Ook hebben veel mensen hebben nog steeds geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd. En er is dringend behoefte aan water voor de landbouw en de hygiëne. Deze kerst laat EO Metterdaad zien dat we 9 maanden na de ramp de mensen in Mozambique niet zijn vergeten. Zij verloren alles.

Helpt u deze kerst mee iets terug te geven?

Doneren
Mozambique Kerstactie Bedankt header.jpg

Geef Albertina een kerstcadeau

Radio interview: "Mozambique raakte alles kwijt"

Foto's: Marijn Fidder

Geef voor voedsel en schoon water

Doneren