EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Hoop voor
Rohingya

Vanaf 12 september nieuwe uitzendingen

Geef voor traumaverwerking bij kinderen en jongeren en voor veilige onderkomens in het kamp.

Afgerond

Hulp in Bangladesh

Stel, je bent straatarm en verdient maar nauwelijks genoeg om voor je gezin te kunnen zorgen. En dan komt er ook nog eens een gigantische stroom aan vluchtelingen over je heen. Zie hoe Tear helpt.

Werk bieden in kampen

Poep opruimen? De Rohingya-vluchtelingen die werken aan het sanitair verdienen er wat geld mee om eten te kunnen kopen. Hulporganisaties doen wat ze kunnen, ook om de trauma's te helen. Er zijn speciale kinderclubs en praatgroepen voor vrouwen. (25 minuten)

Hulp aan Rohingya

Meer dan een miljoen Rohingya ontvluchtten het brute geweld in Myanmar. Nu zijn ze in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, in Bangladesh. Zie hoe Tear helpt. (25 minuten)

Hoop voor hopelozen: Steun voor Rohingya vluchtelingen

De Rohingya’s zijn radeloos. Deze moslim-minderheid leeft zonder enige burgerrechten in het Boeddhistische Myanmar. Toen het gruwelijke geweld tegen hen daar steeds hoger oplaaide, zochten ze een veilig heenkomen in het straatarme buurland Bangladesh. Daar zitten ze nu met 1,2 miljoen mensen vast in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Hun situatie is uitzichtloos: ze kunnen én niet in Bangladesh blijven én niet terug naar Myanmar.

Vanaf 12 september zenden wij nieuwe uitzendingen uit over de Rohingya's.

Help het leed van Rohingya vluchtelingen te verzachten. Geef voor traumaverwerking bij kinderen en jongeren en voor veilige onderkomens in het kamp.

Achtergrondinformatie Steun de vluchtelingen
Kerstproject Bangladesh Rohingya Arjan Banner.jpg

Rohingya's zijn radeloos

EO-directeur en presentator Arjan Lock reisde in 2018 naar de Rohingya in Bangladesh. Daar zag hij het verdriet en de pijn in de ogen van deze zwaar getraumatiseerde bevolkingsgroep. Maar vond ook sprankjes hoop, dankzij de inzet van gepassioneerde hulpverleners. Zij doen er alles aan om de kampbewoners te laten ontwaken uit hun permanente nachtmerrie.

Vanaf 12 september zijn er nieuwe uitzendingen over de Rohingya's in Bangladesh.

Geef voor traumaverwerking en onderdak

Doneren