brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Eva in actie voor Namibië

Aidswezen en vrouwen in sloppenwijken

Kwetsbare kinderen kunnen naar de pre-school en vrouwen zijn niet langer afhankelijk van voedselpakketten omdat ze schooluniformen maken.

Afgerond

Kinderen & vrouwen uit sloppenwijk krijgen een nieuwe kans!

Ook in 2016 slaan Metterdaad en Eva de handen ineen voor Eva's goede doel

Ditmaal gaan we aan de slag voor vrouwen en kinderen in Katutura, een sloppenwijk in de Namibische stad Windhoek.
In deze wijk (en in Ovitoto, zo'n anderhalf uur buiten de stad) bevindt zich Beautiful Kidz Namibia. Hier krijgen de gezinnen van Katutura kans op een betere toekomst en leren ze Gods liefde kennen.

Doneer direct Eva over deze actie

De situatie in Namibië

Steun Kinderen Namibie Eva MetterdaadNamibië (ruim 2 miljoen inwoners) is na Mongolië het dunst bevolkte land van ter wereld, en ligt linksboven Zuid-Afrika. Windhoek is de hoofdstad. Deze stad met 240.000 inwoners is onderhevig aan flinke economische groei, maar de verschillen tussen rijk en arm zijn groot. 43% van de bevolking moet dagelijks overleven met een maximum van 1,25 Amerikaanse dollar.

Dat geldt ook voor de inwoners van de wijk Katutura in Windhoek. In Katutura leven gezinnen ver onder de armoedegrens. Veel mensen zijn drager van het HIV-virus of lijden aan Aids. In drie van de vier gezinnen is er onvoldoende voedsel.
Eva's goede doel ondersteunt Beautiful Kidz Namibia, een centrum in de wijk Katutura. 

Kijk voor evenementen en updates rond Eva's Goede Doel op de site van Eva.

 

2 projecten van Beautiful Kidz Namibia die we steunen

Pre-school

Kinderen Metterdaad Eva Goede Doel NamibieOp de pre-school van Beautiful Kidz (in Windhoek) worden dagelijks 85 kinderen tussen de drie en zes jaar opgevangen. Binnen de muren van deze pre-school kunnen de kinderen veilig spelen en leren en even ontsnappen aan de ellende van de wijk.

Het is belangrijk dat kinderen naar deze pre-school gaan en onderwijs ontvangen, want op de basisschool valt meer dan de helft van de kinderen uit. Dit komt door een ontwikkelingsachterstand, onder andere veroorzaakt door onvoldoende aandacht vanuit het thuisfront en een gebrek aan een stimulerende leeromgeving. De pre-school is een bron van onderwijs en een plek waar kinderen de aandacht en liefde krijgen die ze verdienen. Daarnaast krijgen ze twee keer per dag een maaltijd. Maar wat vooral van belang is, is dat de kinderen op deze plek ook leren over God en hier zijn liefde leren kennen.

Naaldwerkproject Anusa

Naaldwerkproject Namibie Eva MetterdaadAnusa is het naaldwerkproject van Beautiful Kidz in Windhoek. Het is opgericht met de bedoeling om werkgelegenheid te creëren voor vrouwen, zodat zij voor hun gezin kunnen zorgen. Bij de aanwezigheid van voldoende materialen werken er zo'n 25 vrouwen bij Anusa. De vrouwen zijn niet meer afhankelijk van voedselpakketten van hulporganisaties, maar kunnen nu hun eigen voedsel kopen. Door het project krijgen de vrouwen meer zelfvertrouwen en mogen ze weten dat ze waardig zijn.

Naaldwerkproject Vrouwen Namibie Metterdaad Ev 

Meer EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Doneer voor Eva in actie voor Namibië

Direct doneren