EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Steun Eva's goede doel

Help mee de honger te bestrijden onder kinderen in Namibië!

Veel mensen zijn door Covid-19 hun baan kwijt geraakt en leven daardoor in armoede. 

Afgerond

Noodhulp voor kinderen in Namibië

Te midden van alle schoonheid die de natuur van Namibië te bieden heeft, bestaat er in dit land ontzettend veel armoede. Door te weinig regen mislukken de oogsten continu. Er heerst grote honger en er is sprake van een hoge werkeloosheid. Alcohol-en drugsmisbruik zijn aan de orde van de dag. Veel mensen zijn geïnfecteerd met het aids virus en veel kleine kinderen lopen verwaarloosd en hongerig op straat. De meeste kinderen maken hun school niet af.

Noodhulp voedselpakketten 

De effecten van Covid-19 zijn sinds de eerste besmettingen heel zichtbaar. De regering heeft ingrijpende beslissingen moeten nemen die grote gevolgen heb-ben Scholen tijdelijk sluiten waardoor kin-deren thuis moeten blijven. Er is hoop dat het de goede kant op gaat alhoewel de lockdown reeds veel economische schade heeft aangericht. Veel mensen zijn hun banen kwijtgeraakt waardoor vaak de enige broodwinner in de arme families nu ook zonder werk zit. De angst voor een grote landelijke uitbraak is nog steeds groot omdat het kwetsbare gezondheidsstelsel in Namibië een uitbraak zeker niet het hoofd kan bieden.

Het meest kwetsbaar zijn, zoals altijd, de kinderen. Kinderen in de sloppenwijken moeten beschermd en gevoed worden. Kinderen krijgen wekelijks een tas met eten, wat broodnodig is. Velen van hen zijn hier volle-dig afhankelijk van en de families zijn ook heel blij met de extra hulp die ze ontvangen.

Steun nodig

De organisatie Beautiful Kidz Namibia deelt deze pakketten wekelijks uit. Met de samenstelling hiervan kan een gezin van 4 personen daar maximaal een week mee doen. Zelf zullen ze dit nog wel wat aan moeten vullen met bijvoorbeeld brood of vetkoek. 

 

Het uitdelen van de voedselpakketten kost extra geld. Help mee de honger te bestrijden in Namibië! 

 

Doneren

Doneer en help mee de honger onder kinderen in Namibië te bestrijden!

Doneren