EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Gezinnen in Oekraïne

Ondersteun arme families op het platteland

 

 

Doneer!

Pietje Bel in Oekraïne

Vadim heeft geen vader. Althans, die is niet in beeld. Zijn vader is alcoholist en schreeuwde veel tegen Vadim toen hij jong was. Toch lacht Vadim, ondanks zijn moeilijke omstandigheden, nog vaak.

Dit is Mykola: hij groeide op in een hondenhok

Omdat zijn ouders hem verwaarloosden, woonde Oekraïense Mykola als klein kind grotendeels in het hondenhok. Toen hulpverleners hem ontdekten, kon hij niet praten, alleen blaffen. Eén woord zei hij wel: ‘hond’.

Deze vrijgezelle-moeder heeft zes kids én een boerderij

Ze verloor haar man aan de drank. Nu leeft Natalia Tverda met haar zes kinderen van wat hun Oekraïense boerderij opbrengt. Rooit deze goedlachse dame dat?

Overleven op het platteland

In Oekraïne is er veel armoede. Een kwart van de werkende gezinnen in het land leeft onder de armoedegrens. Voornamelijke gezinnen met kinderen hebben hier onder te lijden. 

Veel van deze gezinnen leven op het platteland. De grootste oorzaak van de armoede zijn de lage lonen, de hoge belastingen en sociale premies.


Christelijke vakantiekampen

Om kinderen van arme gezinnen weer echt even kind te laten zijn organiseert onze lokale partner christelijke vakantiekampen. Daar doen ze spelletjes, houden stille tijd en halen kwajongensstreken uit.

EO Metterdaad steunt deze vakantiekampen en ondersteunt gezinnen op het Oekraïense platteland om duurzaam hun inkomen te vergroten. Geef je mee? 

Doneer via deze site of maak je gift over via NL88 INGB 0000 300300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Oekraïne 

 

 

Doneren
MTD_OEKRAINE_2021_EP3_VADIM FILMSHOTS_008.jpg