EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Gezinnen in Oekraïne

Help families weer op eigen benen staan.

Doneer

Pietje Bel in Oekraïne

Bekijk het uitzendingen overzicht

Vadim is een leuk Oekraïens knulletje met een ondeugende twinkeling in zijn ogen. Maar die guitige kijkers vertellen niet het hele verhaal. 

Wat is dan wel het hele verhaal van deze Vadim? 

Vadim is een van de kinderen die we deze week volgen voor ons Oekraïne-project. Zoals veel andere kinderen op het Oekraïense platteland, is zijn vader niet in beeld vanwege een alcoholverslaving. Gelukkig is zijn moeder een krachtige vrouw, die doet wat ze kan om het gezin draaiende te houden. Deze gezinnen zijn uit pure noodzaak vrijwel zelfvoorzienend, hebben geen stromend water en moeten keihard buffelen om hun stukje grond te bewerken. Vadim heeft slechte herinneringen aan zijn vader, die vaak tegen hem schreeuwde. 

We zien ook beelden van een vakantiekamp? 

Om kinderen als Vadim weer echt even kind te laten zijn organiseert onze lokale partner inderdaad christelijke vakantiekampen. Daar doen ze spelletjes, houden stille tijd en halen kwajongensstreken uit. Ruslan is een van de kampleiders. Hij vertelt over Vadim: “Het is heel bijzonder dat hij zelf zo behulpzaam is en geen grote mond heeft. Ondanks dat hij van zijn vader zo’n slecht voorbeeld heeft gehad.  Bijzonder dat hij tijdens de stille tijd ook allerlei vragen stelt. Vadim: “Ruslan is cool! Zo kan hij en de al die andere kinderen die zomers het kamp bezoeken hun zorgen van thuis even vergeten. 

Met jouw gift steun je gezinnen zoals dat van Vadim. En laat je ze hun zorgen even vergeten in een christelijk zomerkamp. 

Ondersteun arme Oekraïense gezinnen

Doneren