EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Gezinnen in Oekraïne

Help families weer op eigen benen staan.

Doneer!

Deze vrijgezelle-moeder heeft zes kids én een boerderij

Bekijk het uitzendingen overzicht

Deze vrijgezelle-moeder heeft zes kids én een boerderij

Ze verloor haar man aan de drank. Nu leeft Natalia Tverda met haar zes kinderen van wat hun Oekraïense boerderij opbrengt. Rooit deze goedlachse dame dat?

Zijn er veel gezinnen zoals dat van Natalia op het platteland van Oekraïne?

Haar gezin kruist alle ‘foute vakjes’ aan. Er is maar één kostwinner, meer dan drie kinderen en ze wonen op het platteland. Zeventig procent van deze gezinnen in de Oekraïne leeft zwaar onder de armoedegrens. Toch heerst er een vrolijke sfeer op Natalia’s erf. De liefde voor haar kinderen spat er van af. Ondertussen werkt iedereen hard mee met de verbouw en verkoop van bosbessen, hout en groente.

Is vader helemaal uit beeld?

Hij zwerft dakloos rond en komt soms ’s avonds dronken op de ramen bonzen. Door zijn afwezigheid en gebrek aan geld voor machines, moeten de kinderen hard meewerken. Tot Natalia’s verdriet. “Ze kunnen te weinig kind zijn.” Daarom is zo ook zo blij met de steun die EO Metterdaad-partner Zending over Grenzen ter plekke biedt. Zij helpen gezinnen zoals de Tverda’s om duurzaam een eigen inkomen te genereren. Zo krijgt Natalia een mini-tractor, waar ze zelf 20 procent aan bijdraagt. Nu kan ze het werk op de boerderij effectiever aanpakken en kunnen de kinderen gelukkig meer kind zijn.

Natalia en haar zes kinderen leven zwaar onder de armoedegrens. EO Metterdaad steunt deze gezinnen op het Oekraïense platteland om duurzaam hun inkomen te vergroten. Geef je mee?

Ondersteun arme Oekraïense gezinnen

Doneren