EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Uitzendingen - Afkickcentrum in Oekraïne

Ver van de verleiding

Olesk is in de 'middle of nowehere'. Voor de negen mannen van het afkickcentrum is dat geen probleem. Integendeel: des te verder weg de verleidingen van drank en drugs voor hen zijn, des te beter het is.

Buurtouders

Ouders die op klaarlichte dag stomdronken op bed liggen. Het is aan de orde van de dag in het Oekraïense plattelandsdorpje Olesk. Sergeij en Tanja proberen als buurtouders voor deze kinderen te zorgen.

Afkickcentrum in Oekraïne

Op het afgelegen platteland van de Oekraïne vechten negen mannen samen tegen de wodka en de drugs. Met keihard werken, gebed en veel hete koffie proberen ze hun verslaving te overwinnen.

Een keihard gevecht

Op het schitterende platteland van de Oekraïne leveren negen stoere mannen een keihard gevecht om van de drugs en alcohol af te komen. We volgen Sergei en Wadim.

Interview - Alcoholverslaving

Wat als wodka net zoveel kost als melk? Veel inwoners, murw gebeukt door armoede en werkeloosheid, grijpen er dan ook naar de fles. Hulporganisatie World Partners is onder andere actief in het dorpje Oles’k, om deze cultuur te doorbreken.

Buurtouders Sergeij en Tanja

Ouders die op klaarlichte dag stomdronken op bed liggen. Het is aan de orde van de dag in het Oekraïense plattelandsdorpje Olesk. Sergeij en Tanja proberen als buurtouders voor deze kinderen te zorgen. (10 minuten)

Mentor Sergeij

Sergeij was ooit drugsverslaafd en een belangrijke dealer, tot hij in een afkickkliniek terechtkwam en Jezus leerde kennen. Nu geeft hij leiding aan diezelfde kliniek. Onder spartaanse omstandigheden werken negen mannen aan een leven zonder alcohol en drugs. (10 minuten)

Keihard vechten

Op het schitterende platteland van de Oekraïne leveren negen stoere mannen een keihard gevecht om van de drugs en alcohol af te komen. We volgen Sergei en Wadim. (10 minuten)

Ver van verleidingen

Olesk is in de 'middle of nowehere'. Voor de negen mannen van het afkickcentrum is dat geen probleem. Integendeel: des te verder weg de verleidingen van drank en drugs voor hen zijn, des te beter het is. (10 minuten)

Help mannen hun verslaving te overwinnen

Doneren