EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

De kinderen van Olesk

Geef voor een betere verslavingszorg in Oekraïne 

Vooral kinderen van verslaafden zijn het slachtoffer van de beperkte verslavingszorg in het land

Doneer!

Geloof, hoop en liefde voor Olesk

Ze kwamen eigenlijk alleen maar een keertje op bezoek, Ria en Gaaije Broeksema uit Assen. Maar toen ze de inwoners van het Oekraïense dorpje Olesk eenmaal hadden ontmoet, sloten ze hen in hun hart. Heel veel gepassioneerde inzet, zweetdruppels en een hulpstichting later vertellen ze aan presentator Rachel Rosier hun verhaal.

Buurthuis beschermt meisjes tegen dronken mannen

“Het drinken begint einde ochtend”, zegt vrijwilliger Miranda. “‘s Avonds zijn veel bewoners stomdronken. Dan vertelt een 15-jarige meisje stoer dat ze zelf wel kiest met wie ze slaapt, omdat ze anders gekozen wordt.”

Hoe Margreet de mens ziet achter de waas van alcohol

Het hart van Margreet van Beest klopt voor mannen zoals Alexander. Ze ontmoette hem in afkickcentrum ‘Het Anker’ in de Oekraïne. Hij had drie jaar lang dag en nacht gedronken.

De kinderen van Olesk

In Oekraïne is geen professionele verslavingszorg. Naast de verslaafden zijn hier vooral kinderen het slachtoffer van. Zij groeien op in vreselijke omstandigheden. In het dorp Olesk, waar grote werkloosheid heerst, is begonnen met de bouw van een buurthuis.

Buurthuis beschermt meisjes tegen dronken mannen

“Het drinken begint einde ochtend”, zegt vrijwilliger Miranda. “‘s Avonds zijn veel bewoners stomdronken. Dan vertelt een 15-jarige meisjes stoer dat ze zelf wel kiest met wie ze slaapt, omdat ze anders gekozen wordt.”

 

Waar komt het alcoholmisbruik in Olesk vandaan?

De bewoners worstelen met enorme armoede door werkeloosheid. Drank is goedkoop; jezelf verdoven verleidelijk. Kinderen zijn de dupe van hun regelmatig dronken ouders. Het afbouwen van een buurthuis biedt daarom een veilige plek voor de kinderen.

 

Help jij mee bouwen?

Geef de kinderen van Olesk een veilig thuis en help de volwassenen af te kicken.

Doneer via deze site of maak je gift over via NL88 INGB 0000 300300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Olesk

 

 

opengrpah Olesk.jpg

Ondersteun de kinderen van Olesk

Doneer!