EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Over EO Metterdaad

Al meer dan 45 jaar mag EO Metterdaad als onderdeel van de Evangelische Omroep, naast het in beeld brengen van mensen in noodsituaties, ook daadwerkelijk bijdragen aan hulp. Via de giften van onze gevers, en in nauwe samenwerking met Nederlandse christelijke hulpverleningsorganisaties, zijn we in staat om te helpen bij lokale hulp.

Metterdaad op tv en radio

Logo EO MetterdaadElke week brengt EO Metterdaad televisie- en radio-uitzendingen waarin we verhalen vertellen over projecten die we met uw financiele hulp kunnen steunen.
Op zaterdag ziet u ons op NPO 2 van 17.10-17.35 uur met een uitgebreide reportage van 25 minuten. Op zondagmorgen zijn we te zien na het programma 'Nederland Zingt' op NPO2 om 12.00 uur. Op radio hebben we om de week een uitzending op de zaterdag in het EO-programma 'EO Live' (NPO Radio 5 - 20.00-20.30 uur). We vragen dan uw aandacht voor een project in het buitenland, dat gelinkt is aan het actuele internationale nieuws. De projecten variëren van evangelisatie en zending, tot kinderopvang en medische zorg.

Verantwoording

EO Metterdaad financiert diverse projecten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, inkomensgenererende activiteiten, voedselzekerheid, zendings- en evangelisatiewerk en noodhulp. Daarbij wordt gelet op kwaliteit, samenwerking en duurzaamheid.

Geven aan EO Metterdaad

De projecten die EO Metterdaad op tv en radio, tijdens evenementen en in magazines onder de aandacht brengt, kunt u financieel steunen. 
Een gift geven kan op verschillende manieren:

De Stichting EO Metterdaad is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), wat inhoudt dat giften voor de donateurs fiscaal aftrekbaar zijn. 

> Verantwoording en ANBI 

Bekijk onze projecten wereldwijd

Ga