brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Over EO Metterdaad

EO Metterdaad is een stichting gelieerd aan de Evangelische Omroep die door radio, televisie en evenementen fondsen werft voor christelijke zendings-, hulpverlenings- en ontwikkelingsprojecten over de hele wereld.

TV-uitzendingen

In het tv-programma ' Geloof en een Hoop Liefde' (donderdagmiddag om 17.50 uur) kunt u elke week informatie zien over een Metterdaadproject. Elke maand komt er een nieuw project aan de orde. Ook komt EO Metterdaad voor het voetlicht bij 'Nederland Zingt op Zondag' en in de diensten van 'Zendtijd voor Kerken'. Uw gift wordt besteed aan het project dat u ziet op televisie en aan vergelijkbare projecten in dezelfde regio.

Radio-uitzendingen

Elke zaterdagavond is er op NPO Radio 5 van 20.30-20.45 uur het item "Over de grens" - een vaste rubriek in het radio-programma EO Live. Hierin wordt aandacht gevraagd voor EO Metterdaad radio-projecten. Daarnaast is er ruimte voor nieuws van zendelingen op verlof, bijzondere activiteiten van hulporganisaties en initiatieven in binnen-en buitenland die te maken hebben met ontwikkelingswerk.
EO live is een Radio-Magazine van 19.00 - 22.00 uur, gepresenteerd door Andries Knevel. 

Verantwoording

EO Metterdaad financiert diverse projecten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, inkomensgenererende activiteiten, voedselzekerheid, zendings- en evangelisatiewerk en noodhulp. Daarbij wordt gelet op kwaliteit, samenwerking en duurzaamheid. EO Metterdaad is een erkende algemeen nut beogende instelling (ANBI).

> Meer over verantwoording en ANBI

Metterdad 40 Jaar

3 koepelorganisaties

EO Metterdaad werkt bij de selectie van projecten nauw samen met drie koepelorganisaties, Vereniging Prisma, de Missie Nederland en Kerkinactie. Deze organisaties hebben ruime ervaring in het veld. Zij werken samen met betrouwbare lokale partners in de landen waar de projecten uitgevoerd worden.

U kunt naast een online donatie ook geld naar ons overmaken. Het IBAN-nummer van EO Metterdaad: NL88INGB0000300300 (BIC-code:  INGBNL2A).

(Rechts de poster van het 40-jarige jubileum van EO Metterdaad: 'Helaas, we zijn 40...' )

Bekijk onze projecten wereldwijd

Alle projecten