brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Blogs over projecten en ontwikkelingswerk

Teaser Blog 01 Burundi

Hella in Burundi - Angst voor nieuw geweld

15-10-2017

Burundi. Als je er niet móet zijn, moet je er vooral niet naar toe gaan. Maar voor EO-Metterdaad reist Hella met collega Laurette toch af naar dit land in midden Afrika.

Lees verder
Thumbnail Mexico Blog

Metterdaad in Mexico

21-8-2017

Halverwege juni bezoek ik samen met mijn twee collega’s, de Nederlandse Erika en Machiel in Mexico. Twee weken lang mogen we even meedraaien in hun leven.

Lees verder
Thumbnail Blog Hella in Burkina

Lichtpunten, kracht en inspiratie in Burkina

4-7-2017

Hella zoekt in alle minder mooie verhalen altijd ook naar lichtpunten, kracht, inspiratie. Zo ook in deze Metterdaad-serie in Burkina Faso.

Lees verder
Header Operatie

Een dag uit het leven van Willem en Joanne Folmer

31-5-2017

Hoe is het om zendingsarts te zijn in Congo? Wat maken Willem en Joanne Folmer allemaal mee op een dag in het ziekenhuis?

Lees verder
Morsina - Blog

Morsina is liever in het ziekenhuis dan thuis

3-5-2017

Hella was voor EO Metterdaad in het lepraziekenhuis in Bangladesh. Best heftig en eerlijk gezegd ook behoorlijk onfris om te zien, maar na vele ontmoetingen met patiënten, ziet ze alleen nog maar mensen. Of beter gezegd: knokkers.

Lees verder
Blog Haïti 2017 Thumbnail

Van hulp, naar handel en groei!

22-3-2017

Haïti. Een land, zwaar getroffen door natuurgeweld. Om het land duurzaam op te bouwen, is het belangrijk dat de betrokken organisaties nu goed samenwerken!

Lees verder
Istanbul

125 miljoen mensen in nood wereldwijd

23-5-2016

125 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig. Schokkende getallen. Ban Ki-moon, de Secretaris-Generaal van de VN, roept daarom een World Humanitarian Summit samen.

Lees verder
Ethiopie Blog Arjan 1

'Ik bid dat deze moeder haar tweeling mag behouden'

10-5-2016

EO-presentator en directeur Arjan Lock reist voor een reportageserie voor Metterdaad af naar het door hongersnood geteisterde Ethiopië.

Lees verder
Foto Blog Arjan 02

Een sluip- moordenaar, dat is het!

10-5-2016

Arjan Lock is aangekomen in één van de droogste gebieden van Ethiopië, Afar. Daar gaat hij met een karavaan met hulpgoederen naar een klein dorpje waar door de droogte enorm gebrek is aan water en voedsel.

Lees verder
Aardbeving Nepal Verwoesting

Terugblik Noodhulp Nepal: Wat hebben we gedaan?

1-12-2015

Wat is er met uw gift gebeurd in Nepal? Veel organisaties hebben hard gewerkt om levens te redden. We blikken terug op verschillende soorten hulp.

Lees verder