EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Nieuws over projecten en ontwikkelingswerk

MTF_9630TEAM EO MTD Victor - Michaël Terlouw Fotografie.jpg

Over hoogopgeleid broodbakken, politiebegeleiding en meisjes naar school

2-6-2021

Ze mag dan een beetje gek gevonden worden, hier in Pakistan zouden ze vrouwen als Mina met gillende sirenes en politie-escortes een tour langs alle scholen moeten geven.

Lees verder
Jan WIllem.jpg

COLUMN: Pootjebaden

19-5-2021

Na drie jaar staan ze weer op Nederlandse bodem, Mark en Corine. Het voelt een beetje onwerkelijk. Als echtpaar leven en werken ze in de jungle van Congo, in een ziekenhuis waar aan alles gebrek is.

Lees verder
foto Berthine.jpg

Dit project MOEST er komen

16-3-2021

Nooit eerder heb ik bij Metterdaad aan een campagne gewerkt die zo moeizaam en traag van de grond kwam als onze campagne rond vrouwenhandel en prostitutie ‘Zie je mij?’.

Lees verder
Gerdienke columnfoto.jpg

"We zijn gestopt met tellen van de doden in onze familie”

1-3-2021

In zijn nette pak zit hij op een koud klapstoeltje. Om hem heen de presentator, de cameraman, de regisseur en ik, als redacteur. Steve doet zijn verhaal over hoe hij en zijn familie in Nigeria slachtoffer werd van het brute geweld Boko Haram.

Lees verder
MTF_9173TEAM EO MTD Lise - Michaël Terlouw Fotografie.jpg

COLUMN: Kiezen of verliezen

21-1-2021

Keuzes maken, het is niet mijn sterkste punt. Verf ik de muur groen of grijs? Koop ik dit wel of niet? Dat kost wat wikken of wegen maar er hangt niet zoveel van af. Van een hele andere orde zijn de keuzes die gemaakt moesten worden op een theeplantage in Bangladesh.

Lees verder
Bert Dokter profiel foto.png

COLUMN: De Vluchtelingen van Artsakh*

14-1-2021

We zijn onderweg naar Hankavan, een plaats ten noorden van Jerevan op ruim een uur rijden. AMAA, de organisatie waar wij mee samenwerken, heeft hier een faciliteit waar zomers vakantiekampen worden georganiseerd.

Lees verder
Column jw umbraco ARmenie.jpg (1)

COLUMN: Een soldaat komt thuis

12-1-2021

‘Het is verschrikkelijk.’ mompelt hij. Meer wil hij er niet over zeggen. Terwijl hij zijn dochter op de arm neemt en zoent, speelt achter zijn netvlies een film af die ik niet ken.

Lees verder
Bert Dokter profiel foto.png

COLUMN: Halsoverkop – Midden in de Nacht

6-1-2021

Ik zit bij Albert in de auto en we rijden door Jerevan. Een paar dagen terug heeft EO-Metterdaad de knoop doorgehakt en besloot met mij ondanks de corona crises naar Armenië te vliegen. Na een paar hectische dagen zitten we vier dagen later al in de hoofdstad van Armenië.

Lees verder
MTF_9630TEAM EO MTD Victor - Michaël Terlouw Fotografie.jpg

COLUMN: Dodelijke pluispantoffels

5-1-2021

''Er gaat een luchtalarm af. Ik hoor inslagen van granaten en kogels. Het geluid komt snel dichterbij. Ik ben aan het werk in mijn huis en moet met mijn gezin onmiddellijk naar de schuilkelder. ''

Lees verder
COlumnfotoArmenie.jpg

COLUMN: Vergis je niet: Kerst laat zien dat iets onbenulligs een significant verschil kan maken

29-12-2020

In Lienekes werk voor EO Metterdaad speelt het kerstverhaal een belangrijke rol: een eenvoudige gebeurtenis die een significant verschil zou maken in de geschiedenis. Dat verhaal ziet ze ook terug in de kerstactie van dit jaar voor Armenië: #kerstzonderkogels.

Lees verder