EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Nieuws over projecten en ontwikkelingswerk

Toyota opengraph.jpg

De ‘Metterdaad-Toyota’ die al 30 jaar dienstdoet

23-9-2021

In 1992 aangeschaft met giften via EO Metterdaad en zelfs tijdens de corona-lockdown in Oeganda nog steeds ‘on the road’. Dit is het bijzondere verhaal van de Toyota pick-up truck van hulpverlener Ingrid Wilts.

Lees verder
COlumnfoto.png

Hoe zou de wereld eruitzien als we allemaal zouden stoppen bij genoeg?

8-9-2021

Door haar werk voor EO Metterdaad wordt Lieneke regelmatig geconfronteerd met mensen in noodsituaties. Niet zelden is dat het directe of indirecte gevolg van de hebzucht van rijke landen. Het zet haar aan het nadenken: kan ze zelf nog tevreden zijn met genoeg?

Lees verder
Rachel - Jemen.png

‘Het lijkt hopeloos en toch voel ik me niet verslagen’

7-9-2021

Rachel Rosier is een veelzijdige vrouw. Ze is moeder, echtgenoot, presentatrice en columnist, om maar wat te noemen. Ze ontmoet de Jemenitische Marwah. En schrijft over een kleurrijke ontmoeting vol hoop, achter de rauwe rafelranden van Marwah's verhaal.

Lees verder
Elise column foto.jpg

De badmeester uit de woestijn

28-8-2021

Hoe vind je een goede tv-gast? Is het degene met het heftigste verhaal? Iemand die het beste overkomt op tv? En wat vertelt zo’n gast dan over Jemen, het land waar volgens de VN ‘de grootste humanitaire ramp op aarde’ bezig is?

Lees verder
COlumnfoto.png

COLUMN: Ongelijkheid ontstaat daar waar mannen zwak zijn

28-6-2021

Lieneke krijgt van de mannen in haar leven alle ruimte om zich te ontplooien. Door haar ervaring in Syrië en haar werk voor EO Metterdaad realiseert ze zich dat die ruimte niet zo vanzelfsprekend is…

Lees verder
Arjan Lock-2018-©willemjandebruin-WJB_2135_HR.jpeg

Je zult maar vrouw zijn in Pakistan

24-6-2021

Het is onbestaanbaar dat er in deze wereld nog altijd plekken zijn waar meisjes en vrouwen als tweede- en derderangsburgers worden behandeld.

Lees verder
MTF_9630TEAM EO MTD Victor - Michaël Terlouw Fotografie.jpg

Over hoogopgeleid broodbakken, politiebegeleiding en meisjes naar school

2-6-2021

Ze mag dan een beetje gek gevonden worden, hier in Pakistan zouden ze vrouwen als Mina met gillende sirenes en politie-escortes een tour langs alle scholen moeten geven.

Lees verder
Jan WIllem.jpg

COLUMN: Pootjebaden

19-5-2021

Na drie jaar staan ze weer op Nederlandse bodem, Mark en Corine. Het voelt een beetje onwerkelijk. Als echtpaar leven en werken ze in de jungle van Congo, in een ziekenhuis waar aan alles gebrek is.

Lees verder
foto Berthine.jpg

Dit project MOEST er komen

16-3-2021

Nooit eerder heb ik bij Metterdaad aan een campagne gewerkt die zo moeizaam en traag van de grond kwam als onze campagne rond vrouwenhandel en prostitutie ‘Zie je mij?’.

Lees verder
Gerdienke columnfoto.jpg

"We zijn gestopt met tellen van de doden in onze familie”

1-3-2021

In zijn nette pak zit hij op een koud klapstoeltje. Om hem heen de presentator, de cameraman, de regisseur en ik, als redacteur. Steve doet zijn verhaal over hoe hij en zijn familie in Nigeria slachtoffer werd van het brute geweld Boko Haram.

Lees verder