EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Nieuws over projecten en ontwikkelingswerk

Column jw umbraco ARmenie.jpg (1)

COLUMN: Een ongelijke en eenzame strijd

19-12-2020

Ik nam mij voor onpartijdig te blijven. Als filmmaker en journalist kan van mij niet anders worden verwacht. Nu, zestien dagen later, terug in het veilige Nederland, moet ik bekennen dat het verhaal van Armenië onder mijn huid is gekropen.

Lees verder
Jan WIllem.jpg

COLUMN: Een verdwaalde Belg

11-12-2020

Ik vraag haar of ze nooit eenzaam is, als Belgische in Albanië. Voor mijn camera zit Marleen, verpleegkundige. Achter haar heb ik de onscherpe contouren gekadreerd van het verzorgingshuis dat zij twintig jaar geleden samen met Albanezen heeft opgebouwd. Ze schudt haar hoofd.

Lees verder
Umbraco JW.jpg

COLUMN: De wijde wereld in

10-12-2020

Ze is zesenzeventig, blind en woont al haar leven lang in Albanië, in hetzelfde kleine dorpje, in hetzelfde kleine huis. Verder dan het naburige dorp is ze nooit gekomen, behalve op haar trouwdag, in de tijd dat de communisten nog aan de macht waren en ze met paard en wagen tussen de zwaaiende dorpsgenoten naar het gemeentehuis reed om zich te laten trouwen door een partijfunctionaris in bruin pak.

Lees verder
Umbraco JW.jpg

COLUMN: De man die naar het plafond staart

3-12-2020

Hij was twintig toen hij een auto-ongeluk kreeg. Hij is dertig als ik op zijn kamer kom. Al tien jaar lang staart hij naar hetzelfde plekje op het plafond. Zijn lichaam is bewegingsloos, vol doorligwonden. Of hij zelf door wil leven weet niemand, want praten kan hij niet. Zijn lichaam wil dat in ieder geval wel.

Lees verder
1maaltijd-doneren.jpg

Persbericht: 1Maaltijd: bijzondere zendingscollecte tijdens Digitale Pinksterconferentie

28-5-2020

“Onze harten gaan uit naar de mensen in armoede die ontzettend hard worden getroffen door de coronamaatregelen. In veel landen betekent een dag niet werken, een dag niet eten. Wij kunnen én willen het niet aanzien dat er wereldwijd mensen omkomen door honger”.

Lees verder
Jaarverslag Thumbnail.jpg

We geven nood een gezicht en hoop een stem

29-4-2020

In 2019 vertelden we verhalen over nood en hoop. We reisden de hele wereld over om te laten zien hoe we elkaar kunnen helpen. Benieuwd naar de meest opvallende momenten van 2019? Kijk dan dit filmpje.

Lees verder
Corona Noodhulp Teaser.jpg

Waar gaat mijn geld voor de corona-actie naar toe?

28-4-2020

EO Metterdaad besteedt het geld aan projecten die helpen de gevolgen van het coronavirus te verminderen of te verlichten. Normaal werken wij vooral buiten Nederland maar in deze unieke situatie nu we in ons land ook getroffen zijn door deze ramp is dat anders.

Lees verder
BEAM Code Rood Thumbnail.jpg

Actie EO BEAM voor mensen in de prostitutie groot succes

22-4-2020

Tientallen vrouwen en mannen die werken in de prostitutie staan door de coronacrisis zonder enige inkomsten op straat. Ze kunnen geen kant op. Geïnspireerd door de woorden van Jezus (Mattheüs 25:35-36) komt BEAM - samen met EO Metterdaad en Leger des Heils - in actie.

Lees verder
Thumbnail veiligheid.jpg

Wat doet EO Metterdaad aan veiligheid?

16-12-2019

In het magazine van EO Metterdaad vertelden programmamakers over (on)veiligheid tijdens hun reizen. Wat doet EO Metterdaad zelf aan veiligheid?

Lees verder
MiB thumbnail.png

Metterdaad in Beeld

24-12-2018

In deze editie van Metterdaad in Beeld schenken we o.a. aandacht aan de Rohingya vluchtelingen in Bangladesh.

Lees verder