EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Nieuws over projecten en ontwikkelingswerk

Blog Teaser 03.jpg

Hella in Burundi - Een jas vol gaten is de knuffel van Daniël

20-10-2017

Bijna iedereen heeft als kind een onafscheidelijke knuffel of dekentje. Ook kleine Daniël uit Burundi heeft zoiets, maar dan héél anders.

Lees verder
Blog Teaser 02.jpg

Hella in Burundi - Enige blanke in de stad

18-10-2017

De komende Metterdaad-reportages stap ik in het leven van een lekker eigenwijze jonge vrouw uit Friesland: Sanne de Boer. Ooit droomde ze er als kind van om huizen te bouwen voor de arme kinderen in Afrika.

Lees verder
teaser-blog-01-burundi.jpg

Hella in Burundi - Angst voor nieuw geweld

14-10-2017

Burundi. Als je er niet móet zijn, moet je er vooral niet naar toe gaan. Maar voor EO-Metterdaad reist Hella met collega Laurette toch af naar dit land in midden Afrika.

Lees verder
thumbnail-mexico-blog.jpg

Metterdaad in Mexico

21-8-2017

Halverwege juni bezoek ik samen met mijn twee collega’s, de Nederlandse Erika en Machiel in Mexico. Twee weken lang mogen we even meedraaien in hun leven.

Lees verder
thumbnail-blog-hella-in-burkina.jpg

Lichtpunten, kracht en inspiratie in Burkina

4-7-2017

Hella zoekt in alle minder mooie verhalen altijd ook naar lichtpunten, kracht, inspiratie. Zo ook in deze Metterdaad-serie in Burkina Faso.

Lees verder
Header-Samen-opereren.jpg

Een dag uit het leven van Willem en Joanne Folmer

31-5-2017

Hoe is het om zendingsarts te zijn in Congo? Wat maken Willem en Joanne Folmer allemaal mee op een dag in het ziekenhuis?

Lees verder
morsina-blog.jpg

Morsina is liever in het ziekenhuis dan thuis

3-5-2017

Hella was voor EO Metterdaad in het lepraziekenhuis in Bangladesh. Best heftig en eerlijk gezegd ook behoorlijk onfris om te zien, maar na vele ontmoetingen met patiënten, ziet ze alleen nog maar mensen. Of beter gezegd: knokkers.

Lees verder
Blog-Haïti-2017-Thumbnail.jpg

Van hulp, naar handel en groei!

22-3-2017

Haïti. Een land, zwaar getroffen door natuurgeweld. Om het land duurzaam op te bouwen, is het belangrijk dat de betrokken organisaties nu goed samenwerken!

Lees verder
istanbul.jpg

125 miljoen mensen in nood wereldwijd

23-5-2016

125 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig. Schokkende getallen. Ban Ki-moon, de Secretaris-Generaal van de VN, roept daarom een World Humanitarian Summit samen.

Lees verder
Foto-blog-Arjan-02.jpg

Een sluip- moordenaar, dat is het!

11-5-2016

Arjan Lock is aangekomen in één van de droogste gebieden van Ethiopië, Afar. Daar gaat hij met een karavaan met hulpgoederen naar een klein dorpje waar door de droogte enorm gebrek is aan water en voedsel.

Lees verder