EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Nieuws over projecten en ontwikkelingswerk

website de brug.jpg

Met veel passie Cambodja opbouwen

2-2-2018

Stichting de Brug vierde haar 25 jarig jubileum. Wat is er in die jaren tijd veranderd in Cambodja? & Wat houdt Frits en Beja Weitkamp gemotiveerd?

Lees verder
werkt ontwikkelingshulp website.jpg

Werkt ontwikkelingshulp echt?

2-2-2018

Geven aan ontwikkelingshulp doen we met het idee dat we de wereld beter maken. Maar werkt ontwikkelingshulp eigenlijk wel?

Lees verder
Myanmar afbeelding 02.jpg

Myanmar en Rohingya's: Dit is er aan de Hand

25-1-2018

De Rohingya’s in Myanmar worden onderdrukt. Waar komt deze strijd vandaan? En waarom wordt deze onderdrukking niet tegengegaan?

Lees verder
Corruptie ontwikkelingshulp.jpg

Ontwikkelingshulp vecht tegen corruptie

13-12-2017

Geld geven aan ontwikkelingslanden werkt toch alleen corruptie in de hand? Lees hier hoe dit tegengegaan wordt en hoe er verandering plaatsvindt door verschillende initiatieven.

Lees verder
Mark van Schaick .jpg

Iedereen verdient een kans

22-11-2017

Zonder uw gift kunnen wij niet veel betekenen. Daarom spraken we met een van onze donateurs: Mark van Schaick over wat hem motiveert om te geven.

Lees verder
Blog Teaser 03.jpg

Hella in Burundi - Een jas vol gaten is de knuffel van Daniël

20-10-2017

Bijna iedereen heeft als kind een onafscheidelijke knuffel of dekentje. Ook kleine Daniël uit Burundi heeft zoiets, maar dan héél anders.

Lees verder
Blog Teaser 02.jpg

Hella in Burundi - Enige blanke in de stad

18-10-2017

De komende Metterdaad-reportages stap ik in het leven van een lekker eigenwijze jonge vrouw uit Friesland: Sanne de Boer. Ooit droomde ze er als kind van om huizen te bouwen voor de arme kinderen in Afrika.

Lees verder
teaser-blog-01-burundi.jpg

Hella in Burundi - Angst voor nieuw geweld

14-10-2017

Burundi. Als je er niet móet zijn, moet je er vooral niet naar toe gaan. Maar voor EO-Metterdaad reist Hella met collega Laurette toch af naar dit land in midden Afrika.

Lees verder
thumbnail-mexico-blog.jpg

Metterdaad in Mexico

21-8-2017

Halverwege juni bezoek ik samen met mijn twee collega’s, de Nederlandse Erika en Machiel in Mexico. Twee weken lang mogen we even meedraaien in hun leven.

Lees verder
thumbnail-blog-hella-in-burkina.jpg

Lichtpunten, kracht en inspiratie in Burkina

4-7-2017

Hella zoekt in alle minder mooie verhalen altijd ook naar lichtpunten, kracht, inspiratie. Zo ook in deze Metterdaad-serie in Burkina Faso.

Lees verder