brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Bekering in Papoea

Van kannibaal naar christen

Zendelingen werken onder Papoea's in Papoea Nieuw Guinea. De Bijbel verandert mensen: van kannibalisme en geweld, naar vrede en genade.

Doneren

Zending in de bush

Luke en Marjan Aubrey en hun dochtertje Grace trekken het regenwoud in Papoea-Nieuw-Guinea door om de Binumarien-stam te vertellen hoe ze de Bijbel kunnen lezen. (25 minuten)

De Onobasulu

Nog maar een paar decennia terug werden vreemden als vijanden gezien en zonder pardon vermoord en opgegeten. Sinds de Bijbel in het dorp kwam, is er veel veranderd. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. (25 minuten)

De Bijbel verandert

Nog maar een paar decennia terug werden vreemden als vijanden gezien en zonder pardon vermoord en opgegeten. Sinds de Bijbel in het dorp kwam, is er veel veranderd. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. (10 minuten)

Evangelisatie onder inheemse stammen in Papoea Nieuw Guinea

Luke en Marjan Aubrey trekken het regenwoud in Papoea Nieuw Guinea door, om inheemse stammen te vertellen hoe ze de Bijbel kunnen lezen. Ze gaan vol voor hun missie. De verhalen uit de Bijbel stopten de Binumarien-stam immers van kannibalisme. En daar hebben Luke en Marjan dus best wat ontberingen voor over.

Van kannibalisme naar genade in Papoea

Voordat de Bijbel in hun leven kwam, aten de Papoea’s niet alleen elkaar op, ze gingen ook heel slecht met hun vrouwen en kinderen om. Vrouwen slaan was normaal en zwakkere baby’s werden zonder pardon in het oerwoud achtergelaten. Uit de Bijbel leerden ze hoe ze wél met hun vrouwen en kinderen om moesten gaan. Al vele jaren werken zendelingen in het land om de hoopvolle boodschap van genade te brengen en zo mensenlevens te veranderen. En met wonderlijk succes: kannibalisme, geweld en verwaarlozing maken plaats voor vrede, liefde en genade.

De Bijbel in 800 talen voor Papoea Nieuw Guinea

De Bijbelvertalers van Wycliffe gunnen deze levensveranderende zegen aan alle stammen in Papoea. Daarvoor willen ze de Bijbel vertalen in alle talen in Papoea Nieuw Guinea voor zover nodig. Een ambitieus streven waar veel hulp voor nodig is. Ook u kunt helpen om de stammen in Papoea de boodschap van genade te geven. Lees meer over het werk van Wycliffe en geef een gift voor hun mooie werk.

Banner Papoea.jpg

Steun het werk van Wycliffe in Papoea

Doneren